Tässä se on: Nokia N900 Maemo-puhelin

Nokia N900

Nokia on esitellyt tänään virallisesti N900-uutuuslaitteen, joka kuuluu yhtiön Internet Tablet -sarjaan. N900 on tuoteperheen ensimmäinen laite, josta löytyy sekä Maemo-käyttöjärjestelmä että puhelinominaisuudet. Sen merkitystä Nokialle voidaan pitää suurena, koska se tuo huomattavasti lisää valinnanvaraa yhtiön älypuhelinmallistoon, joka on tähän asti koostunut ainoastaan Symbian S60 -malleista.

Yhtiö painottaa Nokia N900 -mallin tuovan mukanaan tietokoneista tuttuja ominaisuuksia ja suorituskykyä. Puhelimesta löytyvä tehokas 600 megahertsin ARM Cortex-A8 -prosessori, yhden gigatavun sovellusmuisti sekä OpenGL ES 2.0 -grafiikkakiihdytys takaavat yhtiön mukaan mahdollisuuden pyörittää useita sovelluksia yhtä aikaa tietokoneen tavoin. Sovelluksesta toiseen siirtyminen käy helposti dashboard-näkymästä ja käyttäjä voi muokata kotinäkymän mieleisekseen kirjanmerkeillä, pikakuvakkeilla ja widget-minisovelluksilla.

Uutuuslaitteessa keskeisessä osassa on hyvän Internet-kokemuksen luominen. Nokia N900 on varustettu Mozilla-teknologiaan pohjautuvalla selaimella, joka tukee laajasti web-standardeja ja tarjoaa täyden Adobe Flash 9.4 -tuen.

Nokia N900

Nokia N900 -laitteen Linux-ohjelmisto, Mozilla-pohjainen selainteknologia ja nopeat yhteydet tarjoavat vakuuttavan käyttäjäkokemuksen”, sanoo Nokian Markets-yksikön johtaja Anssi Vanjoki. ”Nokia N900 näyttää Maemo-alustan kehityssuunnan, ja Nokia aikoo jatkaa tiivistä yhteistyötä kehittäjäyhteisön kanssa. Maemo tarjoaa kiehtovia mahdollisuuksia yhdistämällä tehokkaan tietokoneen, matkapuhelimen ja Internetin.

Nokian Maemo-puhelimen tärkeimpiin teknisiin ominaisuuksiin kuuluvat HSPA 10/2 Mbps, WiFi, Bluetooth 2.1, A-GPS, 32 gigatavun sisäinen muisti, microSD-muistikorttipaikka, 3,5 millimetrin kuulokeliitäntä, FM-lähetin ja 3,5 tuuman kosketusnäyttö, joka on tarkkuudeltaan 800 x 480 pikseliä. Lisäksi siitä löytyy viiden megapikselin automaattitarkenteinen kamera, Carl Zeiss -optiikka, Tessar-linssi, LED-kaksoissalama sekä tietenkin täysikokoinen QWERTY-näppäimistö.

Uutuus on kooltaan 110,9 x 59,8 x 18 millimetriä ja se painaa 181 grammaa. Nokia N900 tulee markkinoille lokakuussa 2009 ja sen arvioitu veroton myyntihinta on 500 euroa.

12 kommenttia

 1. Hauskasti on tuossa markkinointijohtajalla Applen tietokone pöydällä. Onko moka, vai itsevarmuutta?

  1. Ei se ole Apple, vaan Nokian miniläppäri 🙂

 2. Fantastico!
  Tämä on SE! jota oon kärsimättömänä tuskissani odottanut jo pidemmän aikaa. Mutt taisi kantsia kiemurrella… Tää N900 vaikuttaa tosi UPEELTA!

  ’villit hevosetkaan’ ei estä hankkimasta tota 😉

 3. Olin pitkään todella tyytyväinen N810:een, kunnes App Store veri iPhonelle pidemmän korren – eikä pelkkien wlan-verkkojen alueilla eläminen ollut kivaa. Parasta oli kunnon näppis (aidot fyysiset skandit, kunpa tulisi N900:niin!) ja laaja koodekkivalikoima.

 4. Kylähän tämä vaikuttavalta näyttää! Ehkä muotoilun osalta olisin toivonut jotain uutta, mutta kyllä N900 tällaisenaankin on tyylikäs 🙂

 5. Pöydällä on tietysti nokian julkaisema netbookki eikä applen läppäri.

 6. Todellakin! Olen pysytellyt erossa iPhonesta jo useamman vuoden vaikka kovasti se on houkutellut. Olen jaksanut N91 puhelimeni oikkuja nama kaikki vuodet! Nyt se palkitaan! N900 Rocks!

  t. Linux User 338592

 7. Ihan kiva. Olen pitkään odotellut milloin Palm Pre:stä tulee GSM versio, mutta jos ei pian ala kuulumaan on seuraava luuri tämä. Ja herrojen pöydällähän makaa uusin version MacBookPro:sta…

 8. loppu se MacBookista pölinä, ihan selkeä nokian läppärihän se on.. Sen sijaan pään voisi kääntää Mikkisoftan esitteliöihin, joille melkeinpä aina on käytössään mac tai selaimen firefox… 🙂

  Vähän toki huolestuttaa, jotta miten prosessorin ressukka jaksaa pyörittää sujuvasti tuota softaa, kun esittelypätkässäkin tuntuu nykivän jo. +sitten kysymyksiä herättää kovasti se, että millä aikataululla skandinaaviset kirjaimet tulee völjyyn esim. kytkypuhelimiin eri operaattoreilla.

  1. HAH – ei ole Nokian miniläppäriä nähnytkään! Täysverinen Mac!

 9. Hyvältä näyttää.. ilmeisesti kova akkuteho, kun esittelyn aikana putoaa mukavasti 😀

 10. itselläni on tollanen n900 ja toimii tosi hyvin voi ladata paljon ohjelmia ja iso muisti on myös tosi hyvä asia

Kommentointi on suljettu!