Windows Mobile 7:n ominaisuuksista vuoti nettiin tietoa

Windows Mobile 7:stä huhutaan jo kovasti, vaikka edes 6.5-versio ei ole ehtinyt vielä puhelimiin asti. Huhut selittyvät sillä, että seiskaversion pitäisi olla suuremman luokan päivitys, joka laittaa käyttöjärjestelmän pitkälti uuteen uskoon. Windows Mobile 6.5 on hyvä väliaskel, mutta todelliset innovaatiot tullaan näkemään sitä seuraavassa versiossa, jos tiedot pitävät paikkaansa.

Pocketnow-verkkosivusto väittää päässeensä käsiksi Windows Mobile 7:n varhaisiin dokumentteihin, joista se on kaivanut esiin tietoja tulevista uudistuksista. Sivuston mukaan dokumentit ovat hyvin teknisiä ja niistä on vaikea saada selkoa, mutta siitä huolimatta Pocketnow on onnistunut saamaan niistä jotain irti.

Käyttöliittymän kannalta merkittäviä uudistuksia ovat älykäs haku, monikosketustuki ja täysin uudistettu valikkosysteemi. Uusittu hakutoiminto kattaa koko puhelimen ja tarjoaa näin paremman mahdollisuuden halutun sisällön löytämiseen.

Windows Mobile 7 tuo tietojen mukaan paljon uudistuksia myös kehittäjille. Tarjolla pitäisi olla useita uusia API-ohjelmointirajapintoja, joiden ansiosta kehittäjät pääsevät hyödyntämään muun muassa kameraa paremmin. Kehitystyökalut kokevat samalla täyden uudistuksen ja tulevat tarjoamaan paljon iPhone SDK:sta tuttuja ominaisuuksia.

Muita tulevan käyttöjärjestelmän uudistuksia Pocketnown mukaan ovat ajastetut tehtävät, parannettu Office Mobile SharePoint-tuella, monipuolisempi laskin ja tuki widgeteille.

Lähde: Pocketnow

4 kommenttia

 1. Sen verran voin sanoa ihan virallisesti, että Office Mobile ja ”SharePoint Mobile” eivät sovelluksina liity käyttöjärjestelmään ja tulemme näkemään myös Office 2010 -version mobiilina 6.x-laitteissa. Stay tuned 🙂

  Tulevan Outlook Mobilen tietoja onkin jo kerrottuna Exchange 2010 serveriä vastaan.

 2. Mutta onko tämä ”too little, too late?”

 3. KariM: Hyvä kysymys ja pari ensimmäisenä mieleen tullutta kommenttia.

  1. Älypuhelinmarkkina kasvaa ja muotoutuu jatkuvasti. Tätä kisaa ei voiteta yhden erän tai taistelun voitolla. Historia on näyttänyt niin PC kuin puhelin puolellakin, että ”yksi menestysmalli ei vielä kesää tee”. Isot kansainväliset pelurit kuten Microsoft, Nokia, Google, Apple, Samsung, Motorola laittavat tuotekehitykseen valtavia summia rahaa ja samalla ostelevat teknologiaa ja palveluita. Kyseessä on vuosien kisa, jossa yksi sykli on aina 3-5 vuotta. Muotivirtaukset menee ja tulee.

  2. Kyse ei ole yksin käyttöjärjestelmästä, raudasta, palveluista, markkinoinnista, kumppaneista yms. vaan kokonaisuudesta. Puhelimien ja PC:iden raja alkaa hämärtymään Mooren lain vaikuttaessa ja verkkojen nopeuden kasvaessa. Koko ala on murroksessa ja isotkaa eivät voi tehdä ”kaikkea” vaan on pakko partneroitua.

  3. Murros ulottuu perinteisten mobiilialueiden (vamlistajat ja operaattorit) ulkopuolelle ohjelmisto-, sisältö-, palvelu- ja mainosteollisuuteen. Tästä yhdessä sen paljon puhutun konvergenssin avulla syntyy aivan uusia toimintamalleja ja bisnestä.

  4. Loppukädessä kuluttajat äänestävät rahapusseillaan ja heidän toimintaa on aina ollut vaikea arvioida. Historia on osoittanut kuinka ”ikuisina” pidetyt jättiläiset ovat hävinneet tai pilkottu palasiksi.

  Eli omasta mielestäni esim. ”Windows Mobile 7” ei ole edes relevanttia kysymykselle ”too little, too late” vaan Microsoftin kohdalla pitää katsoa kokonaisuutta, jossa yritys toimii.

  Tällä hetkellä Microsoftin päästrategiana on laittaa PC, puhelin ja TV yhteen pilvestä saatavien PALVELUIDEN kanssa ja tätä kautta luoda ekosysteemi ja alusta kumppaneille, että kaikki voivat tehdä kannattavaa liiketoimintaa globaalisti. Windows sen eri muodoissa: Windows 7, Windows Mobile, Windows CE, Windows Azure, Windows Live on olennainen osa tätä. Tuotteita tukevat niin ohjelmistot/teknologia kuin palvelut hostaus/konsultointi/mainosmyynti/yms. yms.

  Samaa tehdään myös ”perinteisellä” yrityspuolella.

  Vuodet näyttävät mihin miljardien panostukset johtavat yhdessä kumppanien satsauksien kanssa.

 4. Toivottavasti MS putoaa älupuhelinkelkasta! Kuluttajat ovat saaneet tarpeeksi kärsiä bugisesta ja virusalttiista Windowsista työpöydillään. Maailma olisi avoimempi ja parempi paikka ilman Microsoftia.

Kommentointi on suljettu!