Virallista: China Unicom tuo iPhonen Kiinaan

China Unicom -operaattori on ilmoittanut, että se tuo Applen suositun iPhone-älypuhelimen myyntiin Kiinassa tämän vuoden viimeisellä neljänneksellä. Yhtiö kertoo solmineensa kolmivuotisen sopimuksen Applen kanssa, joka antaa China Unicomille oikeuden myydä puhelinta Kiinassa. Tietojen mukaan kyseinen sopimus ei kuitenkaan takaa China Unicomille yksinoikeutta, joten on mahdollista, että iPhone nähdään myöhemmin myös muiden operaattoreiden myyntilistoilla.

Kiinalaisoperaattori tuo näillä näkymin myyntiin sekä iPhone 3G:n että uudemman iPhone 3GS -version. Puhelimet tullaan myymään ainakin aluksi Kiinassa ilman WiFi-ominaisuutta, kuten aiemmissa huhuissa jo arveltiinkin.

China Unicom on Kiinan toiseksi suurin teleoperaattori. Sen listoilla on kaikkiaan yli 140 miljoonaa asiakasta, jonka ansiosta Applella on hyvät mahdollisuudet lisätä iPhonen myyntiä huimasti. Perspektiiviä seikkaan tuo se, että Yhdysvalloissa toimivalla AT&T:llä on 78 miljoonaa asiakasta.

On vaikea arvailla, kuinka hyvin iPhone tulee Kiinassa menestymään. Asiakkaita siellä on paljon, mutta on myös totta, että suurella osalla ei ole varaa hienoon puhelimeen. Toisaalta myös hyvin toimeentulevien ja rikkaiden määrä lisääntyy kovaa vauhtia ja ainakin Japanissa iPhone 3GS on onnistunut valtaamaan myyntilistan paalupaikan. Onkin mielenkiintoista seurata, miten myynti lähtee Kiinassa vetämään.

Lähde: China Unicom & The Wall Street Journal