Viihdyttävä videoarvostelu Nokia 5730 XpressMusic -musiikkipuhelimesta

Lasse Pulkkinen on tuttu kaveri MobiiliBlogin lukijoille kattavista ja huumorilla höystetyistä videoarvosteluistaan. Olemme nähneet Lassen arvostelevan muun muassa Nokia N97– ja HTC Touch PRO2 -kosketusnäyttöpuhelimet sekä vertailevan niitä keskenään. Nyt Pulkkisen testissä on QWERTY-näppäimistöllä varustettu Nokia 5730 XpressMusic -musiikkipuhelin, josta on tuttuun tapaan julkaistu videoarvostelu.

Lasse aloittaa arvostelun poistamalla uutuusmallin laatikosta ja esittelemällä mukana tulevat tarvikkeet. Sen jälkeen videossa käydään läpi puhelimen rakennetta ja ohjelmistoa, joiden osalta puhelin kerää kehuja. Rakennetta sanotaan jämäkäksi, ohjelmistoa kohtuullisen nopeaksi ja QWERTY-näppäimistöä yllättävän hyväksi puhelimen hintaluokkaan nähden.

Nokia 5730 XpressMusicin rakenne muistuttaa E75-mallia, mutta tyylillisesti se on kuitenkin hyvin erilainen. Siinä missä E75 pyrkii houkuttelemaan bisneskäyttäjiä, on 5730 XpressMusic selvästi enemmän nuorisolle suunnattu puhelin. Sen ominaisuuksiin kuuluvat HSDPA, WLAN, A-GPS, Bluetooth, 3,2 megapikselin automaattitarkenteinen kamera Carl Zeiss -optiikalla, LED-salama, FM-radio, microSD-muistikorttipaikka ja 2,4 tuuman näyttö.