Apple iPhone-räjähdyksistä: ei merkkejä valmistusvirheistä

Apple joutui hiljattain aloittamaan tutkimukset väitettyjen iPhone-räjähdyksien osalta. Verkossa liikkuneiden tietojen mukaan tapauksia, joissa iPhone olisi räjähtänyt tai sen näyttö olisi rikkoutunut, on useampia. Yhtiön mukaan kyseessä on kuitenkin vain yksittäistapauksia. Apple ei ole myöskään tutkimuksissaan löytänyt viitteitä valmistusvirheisiin tai ylikuumeneviin akkuihin.

Ranskassa sattuneessa tapauksessa nuoren miehen sanotaan kärsineen silmävaurioita, koska Applen iPhonen näytöstä lensi räjähdyksen seurauksena sirpaleita. Lievemmissä tapauksissa puhelimen näyttö on sirpaloitunut kesken käytön, aiheuttamatta kuitenkaan vahinkoja itse käyttäjälle.

Apple kertoo tutkineensa tapauksia ja sanoo, että ongelmat eivät johdu ylikuumenemisesta. Yhtiön mukaan näyttöjen halkeilut ovat aiheutuneet ulkoisesta voimasta.

Tähän mennessä ei ole yhtään vahvistettua tapausta, jossa iPhone 3GS:n akku olisi ylikuumentunut. Kaikissa tutkimissamme tapauksissa iPhonen näyttö on haljennut ulkoisen voiman johdosta”, yhtiöstä kerrotaan.

Yhtiö ei ole onnistunut saamaan käsiinsä kaikkia vioittuneita puhelimia. Ainakin yhdessä tapauksessa vahingoittunut osapuoli on kieltäytynyt puhelimen luovuttamisesta Applelle. Kaikkia väitettyjä ongelmatapauksia ei ole siis päästy tutkimaan.

Ranskassa viranomaiset ovat vahvistaneet Applen tähän mennessä tehdyt löydökset. Viranomaisten mielestä on kuitenkin liian aikaista sanoa, onko vika todella käyttäjässä vai itse laitteessa. Puhelimen tulee joka tapauksessa kestää normaalia käyttöä.

Lähde: AFP & Mac Rumors