Microsoftilta peruspuhelimiin suunnattu OneApp-sovellusalusta

Microsoft OneApp

Ohjelmistojätti Microsoft on esitellyt uuden OneApp-sovellusalustan, jolla yhtiö haluaa tuoda kehittyneemmistä puhelimista tuttuja ominaisuuksia ja palveluita niin sanottuihin peruspuhelimiin. Kyseessä on Java-pohjainen sovellus, jolle kehittäjät voivat luoda ohjelmia XML:ää ja JavaScriptiä käyttäen. Yhtiö tähtää OneApp-alustallaan erityisesti kehittyviin maihin, joissa yksinkertaiset peruspuhelimet ovat yleisiä.

OneApp-sovellusalustaa voisi kuvailla eräänlaiseksi widget-pohjaiseksi ympäristöksi, jollaisena tunnettiin aiemmin esimerkiksi WidSets. Sen kautta käyttäjä pääsee käsiksi erilaisiin sovelluksiin, jotka tarjoavat toisistaan poikkeavia ominaisuuksia ja palveluita. OneApp tulee alussa sisältämään muun muassa Facebook-, Windows Live Messenger-, Twitter-, uutis- ja sääsovellukset.

Itse OneApp-sovellus on äärimmäisen kevyt. Se vie tilaa puhelimesta ainoastaan 150 KB:tä, joten sen lataaminen ja asentaminen hitaillakin yhteyksillä onnistuu vaivattomasti. OneApp on niin sanottu pilvipalvelu, jonka ansiosta se kuluttaa vähän puhelimen resursseja ja tarjoaa siten paremman käyttökokemuksen. Käyttäjän omistamat sovellukset sijaitsevat pilvessä, jolloin ne eivät vie tilaa puhelimessa. OneAppin kehutaan käyttävän nettiyhteyttä tehokkaasti, jotta datakustannukset käyttäjälle pysyvät kohtuullisina.

Microsoftin OneApp toimii tällä hetkellä useilla Nokian ja Sony Ericssonin puhelinmalleilla sekä Samsungin U900 Soul -puhelimella. Ikävä kyllä sovellusalusta on aluksi saatavilla vain Etelä-Afrikassa Blue Label Telecomsin kautta. Tulevaisuudessa se pyrkii levittäytymään muihin kehittyviin maihin.

Lisää OneAppistä voit lukea sille omistetulta nettisivustolta.

1 kommentti

  1. Sovellusalustoja on jo muutenkin liikaa. Tämä vain sekoittaa pakkaa ennestään. Ei MS menesty edes Windows Mobilellaan (markkinaosuus 9 % ja laskussa).

Kommentointi on suljettu!