Samsung avaa ohjelmistokauppansa 14. syyskuuta

Maailman toiseksi suurin matkapuhelinvalmistaja Samsung on vihdoin avaamassa oman ohjelmistokaupan, joka tulee seuraamaan muun muassa Applen App Storen ja Nokian Ovi Storen jalanjälkiä. Korealaisvalmistajan ohjelmistokauppa avaa ovensa virallisesti 14. syyskuuta. Kauppapaikka on aluksi toiminnassa vain Iso-Britanniassa, Ranskassa ja Italiassa, mutta kaikkiaan mukaan on tulossa ainakin 30 Euroopan maata.

Samsungin Application Store tulee sisältämään sekä hyöty- että viihdesovelluksia. Julkaisuhetkellä tarjolla tulee olemaan yli 300 sovellusta, mutta vuoden 2009 loppuun mennessä mukana pitäisi olla jo yli 2000 eri nimikettä. Yhtiö kertoo saaneensa mukaan useita kumppaneita kuten Gameloftin, Electronic Artsin ja Capcomin, joiden tuotoksia tullaan näkemään Application Storessa.

Korealaisvalmistajan ohjelmistokauppa tukee ainoastaan Omnia– ja Omnia HD -puhelimia sekä tulevia Omnia II-, Omnia Pro– ja Omnia Lite -malleja. Application Store on alussa siis ainoastaan harvojen Samsung-käyttäjien ilona.

Application Store on nettipohjainen sovellus, jossa ostokset voi maksaa luottokortilla tai puhelinlaskussa. Käyttäjät voivat hankkia puhelimiinsa tarvittavan latausikonin osoitteesta www.samsungapps.com, jonka kautta löytyy myös itse ohjelmistokauppa.

1 kommentti

  1. Kun ohjelmistokauppoja on monella yrityksellä, niin kuluttajille tulee väistämättä tilanteita, jolloin toiselle alustalle on tehty joku mielenkiintoinen sovellus, jota ei harmillisesti saa omalle puhelimelle.

    Toivottavasti tulevaisuudessa tulee alustariippumaton standardi esim. HTML 5, tämä vähentää myös kehittäjien työtä, kun sovelluksia ei tarvitse enää portata. Tätähän Google ennusti jo jonkin aikaa sitten.

Kommentointi on suljettu!