Ensimmäiset Windows Mobile 6.5 -puhelimet myyntiin 6. lokakuuta

Windows Mobile 6.5

Microsoft on ilmoittanut, että ensimmäiset uuteen Windows Mobile 6.5 -käyttöjärjestelmään pohjautuvat Windows phone -älypuhelimet saapuvat myyntiin maailmanlaajuisesti 6. lokakuuta. Uusi käyttöjärjestelmä tuo mukanaan muun muassa helppokäyttöisen kosketuskäyttöliittymän, parannetun verkkoselaimen sekä uusia palveluita kuten Windows Marketplace for Mobile ja Microsoft My Phone.

Windows phone -puhelimen käyttäjä ei tarvitse kuin yhden matkapuhelimen, jonka avulla hän voi olla yhteydessä ihmisiin ja informaatioon, jotka ovat hänelle kaikkein tärkeimpiä kussakin tilanteessa yhdistäen tietokoneen, matkapuhelimen ja verkkoselaimen”, Microsoftin Suomen mobiilista vastaava liiketoimintajohtaja Vesa-Matti Paananen sanoo.

Ohjelmistojätti kertoo useiden kumppaneiden sitoutuneen päivittämään ja tuomaan markkinoille puhelimia Windows Mobile 6.5 -käyttöjärjestelmällä. Microsoft mainitsee muun muassa HTC:n, LG:n, Samsungin ja Sony Ericssonin, joilta kaikilta voidaan odottaa markkinoille seuraavan sukupolven Windows phone -puhelimia.

Koska uusi Windows Mobile 6.5 tarjoaa merkittäviä hyötyjä Samsungin asiakkaille Suomessa, tuomme markkinoille luonnollisesti täysin suomenkielisiä Windows phone -matkapuhelimia sekä kosketusnäytöllä että Skandinaavisella täysnäppäimistöllä varustettuna”, Samsungin matkapuhelinten Suomen myyntipäällikkö Mika Engblom toteaa.

Parantuneen kosketuskäyttöliittymän lisäksi Windows Mobile 6.5:n mielenkiintoisimpiin ominaisuuksiin kuuluu Microsoft My Phone -synkronointipalvelu, joka on käyttäjälle lisämaksuton. Se synkronoi automaattisesti kuvat, musiikin, yhteystiedot ja tekstiviestit käyttäjän puhelimesta talteen verkkopalveluun, jolloin niitä voi hallinnoida selaimen avulla tietokoneelta ja palauttaa helposti takaisin puhelimeen esimerkiksi sen kadotessa.

Lisää tietoa Windows Mobile 6.5:stä löydät tästä videosta ja lehdistötiedotteesta.