Nokia World 2009: Olli-Pekka Kallasvuon keynote

nw09_op_2

Nokian toimitusjohtaja Olli-Pekka Kallasvuo polkaisi odotetusti käyntiin vuoden 2009 Nokia World -tapahtuman omalla keynote-esityksellään. Kallasvuo kävi läpi aloituspuheessaan itse tapahtuman pääkohtia, yhtiön tulevaisuuden näkymiä ja peilasi viime vuoden Nokia World -tapahtuman julkistuksia tähän päivään.

Nokian toimitusjohtaja myöntää, että yhtiöllä on ollut ylä- ja alamäkensä viime aikaisessa kehityksessä. Yhtiöllä on kuitenkin Kallasvuon mukaan hyvä suunnitelma tulevaisuudelle ja paljon viime vuonna esitellyistä suunnitelmista on jo saavutettu: puhelimista on onnistuttu tekemään henkilökohtaisempia.

Kallasvuo hehkuttaa Ovi Storea sekä N97- ja 5800 XpressMusic -mallien menestystä. N97-lippulaivamallin myyntitahti on nopeampaa kuin N95-mallin, joten sen alku vaikuttaa lupaavalta.

Maailman suurimman matkapuhelinvalmistajan keskeinen idea tulevaisuudessa on yhdistää ihmiset ja tuoda Internet yhä useampien ihmisten käsiin. Kallasvuo lajittelee yhtiön puhelimet kolmeen kategoriaan: puhelimet, älypuhelimet ja mobiilitietokoneet, joista viimeisimpään kategoriaan putoaa uusi N900-malli. Nokian toimitusjohtaja kehuu uutuusmallia parhaimmaksi selainpuhelimeksi ikinä.

Olli-Pekka Kallasvuo paljasti, että Nokia tulee julkaisemaan uusia palveluita Nokia Worldissä, jotka ovat testattavissa heti tai viimeistään 48 tunnin sisällä. Tapahtumassa tullaan näkemään myös kaksi uutta musiikkipuhelinta.

MobiiliBlogi seuraa tämän päivän tiiviisti Nokia Worldin tapahtumia, joten pysykää kuulolla.