Nokialta edullinen X3-musiikkipuhelin

Nokia X3

Maailman suurimman matkapuhelinvalmistajan Nokia World -tapahtuman tuotejulkistukset eivät koostuneet ainoastaan kosketusnäytöllisistä huippupuhelimista, sillä N97 Minin ja X6:n lisäksi Nokialta nähtiin edullinen X3-malli. Uutuudessa keskeisessä roolissa on musiikki, mutta sen ominaisuudet ovat huomattavasti karsitummat X6-malliin verrattaessa. Nokia X3 sijoittuu peruspuhelinten kategoriaan, koska se on varustettu yksinkertaisemmalla Series 40 -alustalla.

Mielenkiintoiseksi Nokia X3:n tekee tieto, että se on ensimmäinen Series 40 -puhelin, joka tukee yhtiön omaa Ovi Store -ohjelmistokauppaa. Ovi Store tulee siis hiljalleen levittäytymään kehittyneemmistä älypuhelimista myös edullisempiin malleihin.

Nokia X3 -musiikkipuhelimen muita ominaisuuksia ovat 2,2 tuuman näyttö, Bluetooth 2.1, 3,5 millimetrin kuulokeliitäntä, FM-radio ja 3,2 megapikselin kamera. Lisäksi mukaan on laitettu microSD-muistikorttipaikka, jolla laitteeseen saa jopa 16 gigatavua tallennustilaa.

Nokia X3 tulee myyntiin 115 euron verottomaan hintaan tämän vuoden viimeisen neljänneksen aikana.

10 kommenttia

 1. Hmm, siis tuleeko tuo uusi X-sarja nyt siis sisältämään musiikkipuhelimia ja vastaavia? Itselleni on jäänyt vähän hämäräksi, että mikä on se peruste, että puhelin kuuluu X-sarjaan.

  Ainakin näiden X3:n ja X6:n julkistusten yhteinen tekijä on selkeästi se, että molemmat on musiikkipuhelimia. Muuta merkittävää yhteistä niillä ei sitten tunnu olevankaan. X6 on kosketusnäytöllinen Symbian-älypuhelin ja X3 on kosketusnäytötön halpispuhelin, jossa ei ole Symbiania vaan S40-alusta.

  vaikuttaisi tosiaan ainakin näiden perusteella, että X-sarjaan tulee juuri esim musiikkipuhelimia. X voisikin siis olla lyhenne esim sanasta Experience tai toisinsanoen Xperience, joka suomeksi tarkoittaa elämystä ja kokemusta.

  1. Tilanne on tosiaan vähän epäselvä. Nokia ei käsittääkseni ole virallisesti uuden sarjan merkitystä vielä kertonut… Vaikuttaa kuitenkin siltä, että X korvaa sanan XpressMusic…

   1. Niin joo totta, XPressMusicia se voi hyvinkin tarkottaa. Eipä tullut edes mieleen, vaikka oma nykyinen puhelimeni on Nokia 5800 XPressMusic 🙂 Tuo tarkottaisi, että X-sarja on nimenomaan musiikkipuhelimille.

 2. Sattupa hyvään saumaan ton puhelimen julkistaminen. Pitkän aikaa jo etsiny mp3-soittimen korvaajaa (entinen hajosi) ja meinasin jo mennä ostamaan 5310 XM luurin täyttämään senkin paikan. Nyt saa hyvällä omatunnolla oottaa pari kuukautta kun samaan hintaan saa tällaisen menopelin.

 3. Joo aion ostaa ton puhelimen. Varmaa aika hyvä vai??

 4. On hyvä puhelin.. itse ostin juuri tuollaisen. makso 155€

 5. Onko Nokia X3 puhelimessa stereokaiuttimet laadukkaat vai paskat? Olisi kiva tietää, sillä aion ehkä ostamaan sen mutta kumpi on parempi NOKIA X3 vai 5310 xpressmusic?

 6. Tuollainen kännykkä oli minulla ja olin ihan rakastunut tuohon sillä en ymmärrä kosketusnäyttökännykköjen päälle. Tämä oli aivan ihana. Valitettavasti nyt tänään kännykkäni hajosi ja haluaisin uuden. Onko mitään paikkaa mistä mahdollisesti saisi näitä vielä? Tarkoitan tätä versiota, nokia x3-00 enkä mitään sitä uutta.
  Harmittaa vain pirusti, kun ei mistään löydä.

Kommentointi on suljettu!