Nokia N900:n Suomen myyntihinta on 599 euroa

Nokian viime viikolla julkistama N900-mobiilitietokone on saapunut ennakkotilattavaksi yhtiön Suomen verkkokauppaan. Uutuuspuhelinta myydään Nokia Online Kaupassa 599 euron hintaan. N900-mallin hinnoittelu vaikuttaa varsin aggressiiviselta, sillä esimerkiksi kesällä kauppoihin tullut N97 maksaa samaisessa verkkokaupassa tällä hetkellä 629 euroa.

Nokian Online Kaupan hinnat ovat perinteisesti olleet muiden Suomessa toimivien verkkokauppojen hintoja kalliimmat. On siis hyvin mahdollista, että Maemo-puhelimen hinta tippuu vielä ainakin muutamilla kymmenillä euroilla, kunhan se saapuu ennakkotilattavaksi myös muualle.

N900 on maailman suurimman matkapuhelinvalmistajan ensimmäinen Maemo-pohjainen puhelin. Sen ominaisuuksiin kuuluvat muun muassa HSPA 10/2 Mbps, WiFi, Bluetooth 2.1, A-GPS, 32 gigatavun sisäinen muisti, microSD-muistikorttipaikka, 3,5 millimetrin kuulokeliitäntä, FM-lähetin, 3,5 tuuman kosketusnäyttö ja viiden megapikselin automaattitarkenteinen kamera.

Uutuusmalli saapuu ensimmäisillä markkinoilla myyntiin lokakuussa, mutta vielä ei tiedetä, kuuluuko Suomi tähän ryhmään. Suomen markkinoille myyntiin pitäisi tulla myös N900-versio, josta löytyy niin sanottu suominäppäimistö.

8 kommenttia

 1. Hinta vaikuttaa vahvalta. Ihmeellistä että kuitenkin halvempi kuin N97, ehkeivät Nokialle tunne että nämä kaksi ovat suoria kilpailijoita.
  Tuli äsken testattua Nokian Aleksanterinkadun myymälässä, oli varmaankin vanhempi prototyyppi, näin myyjä sanoi. Ei sillä väliä, nimittäin tuntui loistavalta. Kosketusnäyttö oli todella herkkä, kevyellä kosketuksella liikkui. N97 vaatii hieman painamista, joten tämä oli erittäin suuri plussa. Muutenkin oppimiskäyrä nopeampi kuin S60:ssä. Parin minuutin näppäilyn jälkeen käyttö sujui nopeasti. Hieman pienempi kuin N97. Mitään ärsyttäviä latausaikoja valikkoihin siirtymisessä ei lainkaan.
  Kuumotti hommaaminen jo aiemmin, mutta nyt on ostaminen varmaa!!

  1. Harmi kun Oulussa ei ole mahdollisuutta testata Nokian uutuutta. Kuulostaa kuitenkin siltä, että N900 on erittäin onnistunut laite! Innolla odotan! 🙂

 2. Ehkä nämä maemot ei sitten ole niitä lippulaivamalleja, mitä vanjoki koko ajan toitottaa ja näin ollen hintakin on lippulaivoja halvempi. Sopii varmaan kaikille =)

  Jännä, että Stemu piti kosketusnäyttöä herkkänä. Itselle taas kapasitiiviseen tottuneena n900:ssa kaikenlaisten liukuohjauksien teko oli pientä tuskaa kun näyttöä oikeasti pitää painaa. Moneen kertaan sai samat eleet tehdä. Näppäilykomennot onnistui suht ok. En tosin aleksanterinkadun laitetta itse testannut. Mutta noin muuten (resistiivistä näyttöä lukuunottamatta) on vakuuttava laite ja hakkaa n97:t ja muut aika suveriinisti.

 3. tämä laite on hirviä möhkäle.. paljo isompi kuin esim n97, ja sekään ei ole mikään pieni laite.

  1. n97 117,2 x 55,3 x 15,9 mm ja paino 150g

   n900 110,9 x 59,8 x 18mm ja paino 181 g

 4. Ihan kiinnostava laite, mutta en Nokiaa enää osta.

 5. Näppäimistö vaikutti paljon järkevämmältä kuin N97:ssa, eli erikoismerkkien syöttöön tarvittavat shift-painikkeet ovat vasemmassa reunassa yhdessä ryhmässä. Näppäimistön tuntumakin oli monta kertaluokkaa parempi kuin N97:ssa (laajempi liikerata, kookkaammat painikkeet jne).

  Aivan kuin laitteet olisivat eri yhtiöiden tuotoksia…
  Eikös N97:n pääsuunnittelija ollut joku sveitsiläinen hörhö?

 6. ei tuo nii kovin isolta tuntunu tän 9300i jälkeen, tätä jo useamman vuoden roudaillu mukana. Uudeksi luuriksi olen hankkimassa N900.

Kommentointi on suljettu!