Nokia World 2009: Videolla Nokia X6

Nokia julkisti eilen uuteen Xseries-sarjaan kuuluvan X6-musiikkipuhelimen, josta on nähtävissä YouTube-videopalvelussa jo ensimmäinen video. Siinä Nokian edustaja esittelee puhelimen käyttöliittymän uutuustoimintoja, jotka ovat ensimmäistä kertaa nähtävissä X6-mallissa. Video on kuvattu Nokia World 2009 -tapahtumassa.

Videon ehkä mielenkiintoisin seikka käy ilmi heti alussa, kun edustaja kertoo, että Nokia X6:ssa on kapasitiivinen kosketusnäyttö. Nokian kaikki aiemmin julkistetut kosketusnäyttöpuhelimet N900-mallia myöten perustuvat resistiiviseen kosketusnäyttöön. Uutuusmallin näyttö toimii kapasitiivisen tekniikan ansiosta pelkällä hipaisulla ja näin ollen kosketukset rekisteröityvät huomattavasti helpommin.

Nokia X6 esittelee ainakin muutaman uuden ominaisuuden itse käyttöliittymään. Nyt työpöydälle on mahdollista saada musiikkinäppäimet, joilla voi vaihtaa kappaletta ja pysäyttää toiston. Näppäimet ovat näkyvissä silloin kun soitin on taustalla päällä. Toinen uusi ominaisuus on Playlist DJ, jonka avulla käyttäjä voi luoda soittolistoja mielialan mukaan. Toiminnon idea selviää paremmin yllä olevasta videosta.

Kapasitiivisen kosketusnäyttönsä ansiosta Nokia X6 nousee yhdeksi yhtiön kiinnostavimmista kosketuspuhelimista. Ominaisuuksiltaan ja käyttöliittymältään toki viime viikolla julkaistu N900 on huomattavasti mielenkiintoisempi, mutta sen perässä nyt hyvänä kakkosena tulee X6. Jännittävää nähdä, kuinka asiakkaat ottavat uuden puhelimen vastaan.