DNA:n 3G-palvelut laajentuivat, saatavilla jo 300 kunnassa

Teleoperaattori DNA jatkaa 3G-verkkonsa levittämistä uusille alueille. Yhtiö on tiedottanut kevään ja kesän aikana useampaan kertaan laajennuksista, jotka ovat tuoneet nopeamman tiedonsiirron mahdollistavan 3G-verkon aina Utsjoelle asti.

DNA:n viimeisimmän laajennuksen tuloksena 3G-palvelut saatiin käyttöön Artjärvellä, Enonkoskella, Hankasalmella, Heinävedellä, Hirvensalmella, Inkoossa, Karstulassa, Kesälahdella, Kivijärvellä, Kuhmoisissa, Lappajärvellä, Lavialla, Oravaisissa, Pyhärannassa, Rääkkylässä, Vesilahdella ja Ypäjällä.

Uusimmat laajennukset on toteutettu Kivijärveä ja Kuhmoista lukuun ottamatta harvaan asutuille alueille sopivalla 900 MHz -verkkotekniikalla, joka on yleistynyt päätelaitteissa kovaa vauhtia. Kivijärven ja Kuhmoisten laajennukset tehtiin toistaiseksi yleisimmällä 3G-taajuudella 2100 MHz.

Laajennuksien myötä DNA:n 3G-palvelut toimivat nyt 300 kunnassa ja ne ovat kaikkiaan 4,5 miljoonan suomalaisen saatavilla.

Suomessa teleoperaattorit ovat viime aikoina panostaneet 3G-verkon kantavuuden parantamiseen käyttämällä 900 MHz:n taajuutta, joka vaatii yleisempää 2100 MHz:n taajuutta vähemmän tukiasemia. Se on näin ollen rakennuskustannuksiltaan edullisempi ja paremmin haja-asutusalueelle sopiva. Pienen ongelman muodostavat kuitenkin itse puhelimet, joista edelleen osa, kuten iPhone 3GS, tukee ainoastaan 2100 MHz:n 3G-taajuutta.