Nokia N97:n 2.0-ohjelmistoversion uudet ominaisuudet videolla

Nokia kertoi Nokia World 2009 -tapahtumassa, että yhtiön N97-lippulaivamalli tulee saamaan merkittävän ohjelmistopäivityksen, joka tuo puhelimeen useita käyttäjien toivomia ominaisuuksia. Päivitys tulee saataville käyttäjille ensi kuun aikana täysin ilmaiseksi. Sama ohjelmisto löytyy myös N97 Mini -mallista.

Nokia N97:n 2.0-versionumeroa kantavan päivityksen merkittävin uudistus on videollakin nähtävä kineettinen selaus. Se oli aiemmin saatavilla ainoastaan muutamissa yksittäisissä sovelluksissa, mutta uusi ohjelmisto tekee siitä kiinteän osan käyttöliittymää. Käyttäjä voi siis jatkossa rullata sekä puhelimen valikoita vetäisemällä että selata nettiä samalla tekniikalla.

Kotinäkymään tuleva ohjelmisto tuo tarjolle uusia widget-minisovelluksia. Tietojen mukaan tulossa olisi ainakin CNN-, MySpace-, ESPN ja Elle-widgetit. Lisäksi mukana on Nokian Facebookin kanssa kehittämä Lifecasting with Ovi -minisovellus, joka mahdollistaa muun muassa Facebook-tilapäivitysten tekemisen suoraan kotinäkymästä.

Yllä mainittujen parannusten lisäksi 2.0-ohjelmiston pitäisi vapauttaa laitteen sisäistä muistia sovelluksien käyttöön ja tuoda mukanaan odotettu Skype-tuki, jonka pitäisi mahdollistaa Skype-yhteystietojen yhdistäminen puhelimen osoitekirjaan. Ominaisuuden saapumisesta ei ole kuitenkaan vielä täysin varmaa tietoa.

Lähde: All About Symbian

3 kommenttia

  1. Mutta turhiin kaksoisnapautuksiin ohjelman avaamiseksi ei nähtävästi ole vieläkään jaksettu paneutua!

  2. Aika karu englannin kieli miehellä oli…

Kommentointi on suljettu!