Samsung Omnia Pro tulee markkinoille suomalaisella näppäimistöllä

Kesäkuussa esitelty Samsung Omnia Pro -älypuhelin saapuu meillä markkinoille suomalaisella näppäimistöllä. Omnia Pro on Windows Mobile 6.5 -pohjainen kosketusnäyttöpuhelin, josta löytyy myös sivusta esiin liukuva QWERTY-näppäimistö. Suomessa myytävä versio tulee olemaan varustettu näppäimistöllä, josta löytyy erilliset painikkeet ä- ja ö-kirjaimille.

QWERTY-näppäimistön merkitys älypuhelimissa on noussut viime vuosina valtavasti. Markkinoista taisteltaessa on tärkeää, että puhelimen näppäimistö mukautuu markkina-alueiden mukaan ja tarjoaa erikoisemmatkin kirjaimet suoraan omien näppäinten takaa. Onkin hienoa huomata, että myös Samsung on ymmärtänyt tämän ja markkinoilla nähdään heti lanseerauksesta alkaen suominäppäimistöllä varustettu Omnia Pro.

Näppäimistön lisäksi Samsung Omnia Pro on erittäin mielenkiintoinen myös teknisesti. Sen ominaisuuksiin kuuluvat HSDPA 3,6 Mbit, WiFi, Bluetooth, GPS, microSD-muistikorttipaikka, 3,5 millimetrin kuulokeliitäntä, viiden megapikselin kamera automaattitarkennuksella ja LED-salama. Uutukaisen 3,5 tuuman kosketusnäyttö on toteutettu AMOLED-tekniikalla ja se on tarkkuudeltaan 480 x 800 pikseliä.

Kooltaan Samsung Omnia Pro on 112,6 x 57,8 x 16,2 millimetriä ja se painaa 160 grammaa. Puhelin asettuu samaan kokoluokkaan Nokia N97– (117,2 x 55,3 x 15,9 mm) ja N900-mallien (110,9 x 59,8 x 18 mm) kanssa, joiden ominaisuudet ovat hyvin verrattavissa Omnia Prohon.

MobiiliBlogin Samsungilta saamien tietojen mukaan Omnia Pro tulee Suomessa myyntiin lokakuun aikana, mahdollisesti viikolla 43.

5 kommenttia

 1. Tämähän on jo vanha juttu. Tuosta oli tieto jo Samsungin lehdistötiedotteessa joskus kesällä!

 2. on se upeeta, että edes samppa tekee suomalaisille kännyköitä kun toi noksu ei osaa tehdä ä:tä ja ö:tä.

  t. osakkeenomistaja

  1. Itse kun viimeeksi pidin kädessäni N97:ää Elisan liikkeessä, niin sen näppiksessä kyllä oli Å, Ä ja Ö. Näppäimistöön oli nuo kirjaimet painettu. Puhelimesta tosin oli akku loppu, eli en pystynyt kirjoittamista kokeilemaan. Eli, koska näppikseen on painettu skandit, niin luulisi olevan yksinkertasesti softasta kiinni, että skandit saadaan kirjotettua yhdellä painalluksella.

   Jotkuthan on väittänyt, että suomen markkinoilla on vain pelkkä UK-versio, jonka näppikseen ei ole skandeja painettu lainkaan, mutta mitä ilmeisimmin se ei pidä paikkaansa.

   1. N97:n skandit toimii painamalla fn-näppäintä. Eli ei kyllä ihan samasta asiasta ole kyse, Omnia pro:ssa kun nuo ovat ihan omat näppäimet, jotka toimivat suoraan ilman muita napinpainalluksia.

 3. Omnia Pro on tyylikkäästi muotoiltu ja sen etupuolta hallitsee iso, 3,5” OLED-kosketusnäyttö. Kun näyttöä työntää eteenpäin, esiin liukuu täysimittainen QWERTY-näppäimistö. Näppäimet ovat reilun kokoisia ja selkeitä ja mukana ovat myös pohjoismaiset kirjaimet Å, Ä ja Ö.

  Miten hemmetin vaikeeta on luetella se kolmaskin pohjoismaissa käytettävä kirjain, häpeä.

Kommentointi on suljettu!