Spotify saapui iPhonelle ja Androidille, vaatii Premium-tunnuksen

Spotify: iPhone ja Android

Suureen suosioon noussut Spotify-musiikkipalvelu on tullut saataville Applen iPhone-älypuhelimelle ja iPod Touch -musiikkisoittimelle App Store -ohjelmistokaupan kautta. Yhtiö kertoi heinäkuun lopussa lähettäneensä Spotifyn Applen tarkastettavaksi ja nyt se on vihdoin päässyt testauksen läpi. App Storen lisäksi Spotify on saapunut myös Googlen Android Marketiin, mutta harmillisesti sovellus ei ole vielä saatavilla Suomessa.

Ruotsalainen Spotify kuuluu nettipalveluiden lähiaikojen suurimpien nousijoiden joukkoon. Sen kautta käyttäjällä on mahdollisuus selata ja kuunnella musiikkikappaleita täysin ilmaiseksi ja laillisesti suoraan omalla kotikoneella. Mobiiliversiossa ilmaisuudesta ei ainakaan vielä päästä nauttimaan, koska sen käyttö vaatii Premium-tunnuksen, joka maksaa 9,99 euroa kuussa. Tietokoneella toimiva ilmaisversio rahoitetaan mainoksilla.

Spotifyn mobiiliversion keskeisimpiin ominaisuuksiin kuuluu mahdollisuus kirjautua sisään omalla tunnuksella, joka takaa pääsyn omiin, jo aikaisemmin luotuihin soittolistoihin. Musiikin kuuntelu onnistuu 2.5G- 3G- ja WiFi-yhteyksillä sekä ilman verkkoyhteyttä niin sanottujen offline-soittolistojen muodossa. Mobiiliversio on täydessä yhteydessä tietokoneella käytettävän Spotifyn kanssa, jonka ansiosta esimerkiksi iPhonella tehdyt muutokset näkyvät suoraan omalla kotikoneella ja päinvastoin.

5 kommenttia

  1. iPhonella nyt tuota päivän käyttänyt ja mainiostihan se toimii. Joskin aika hidasta esim. edgen yli kuunnella mitään.

    Tietenkään se ei osaa taustalla soittaa mitään, kun ei sitä kunnollista moniajoa ole. Onnistuu kuitenkin jailbreakilla & backgrounderilla.

  2. Uudesta iphonesta hävisi soittoääni eikä sitä saa esiin millään, myös resetointia on yritetty. Sonera pyysi tuomaan huoltoon, en haluaisi sillä sain laitteen vasta pari viikkoa sitten. Onko kellään vastaavanlaisia kokemuksia? Mitä tehdä?

  3. itse ainakin tuli hankittua premium tunnus spotifyyn heti, kun sain tuon iphonen spotifyn.. useimmissa paikoissa sillä ”mobiililaajakaistan” (itsellä saunalahden halvin ja paskin ja surkein, tosin saunalahdella ja elisan verkolla lienee osuutta asiaan) ylitse käyttämään. wlan verkkojakin on tarjolla useimmissa paikoissa missä tulee aikaa vietettyä (kotona, töissä, kahviloissa). Mikäli ei jostain syystä satu olemaan verkkoa saatavilla niin hyvin näyttää toimivan offline soittolistatkin.

    ehkä tuon jailbreakin vielä jossain vaiheessa jaksaa tehdä, jotta saisi backgrounderin toimimaan etenkin kun spotifyn ohjelma ei vielä ainakaan osaa tallentaa tilaansa ennen sammutusta.

  4. Toimii uskomattoman hienosti Google Android puhelimella!

Kommentointi on suljettu!