Mozillan mobiili-Firefoxin Alpha 3 saataville Windows Mobile -puhelimiin

Suositun Firefox-työpöytäselaimen kehityksestä vastaava Mozilla on julkaissut uuden Alpha-version tulevaisuudessa mobiilialustoille saapuvasta Fennec-nimellä kulkevasta verkkoselaimesta. Nyt julkaistu Alpha-versio on järjestyksessään jo kolmas ja se on saatavilla Windows Mobile -pohjaisille puhelimille täältä. Samaisen linkin takaa löytyy myös testiversio, joka toimii Windows-, Mac OS X– ja Linux-käyttöjärjestelmillä.

Fennec Alpha 3:n keskeisimpiin parannuksiin kuuluu aiempaa huomattavasti nopeampi käynnistysaika. Selaimen avaaminen kestää reilut 10 sekuntia, joka on selvästi aikaisempia versioita vähemmän, mutta Opera Mobilen luvuista ollaan vielä kovasti jäljessä.

Edistystä on tapahtunut myös nettisivujen rullauksessa ja liikuttelussa, johon on otettu mallia Google Mapsistä. Selain tallentaa aiemmin ladatut osat välimuistiin, jonka ansiosta vältytään kaksinkertaiselta työltä ja sivuilla liikkuminen on nopeampaa. Muita uudistuksia ovat muun muassa tuki eri kokoisille näytöille, mahdollisuus rullata frame-elementtejä, paremmin toimiva zoomaus ja paranneltu käyttöliittymä.

Mozilla Fennecin mielenkiintoisimpiin ominaisuuksiin kuuluu tuki plugin-lisäosille. Tällä hetkellä tarjolla on ainoastaan kymmenkunta lisäpalikkaa, mutta määrä tulee olemaan varmasti huomattavasti suurempi lopullisen version saapuessa käyttäjille. Lisäosat mahdollistavat selaimen kustomoimisen uusien ominaisuuksien ja toiminnallisuuksien muodossa.

Lähde: Pocketnow