Sony Ericsson avaa XPERIA X2:n paneelikäyttöliittymän kehittäjille

Sony Ericsson XPERIA X2 paneelit

Sony Ericsson on tuonut saataville vastikään julkaistulle XPERIA X2 -älypuhelimelle Panel SDK -kehitystyökalun, joka nimensä mukaisesti soveltuu paneelien luomiseen uutuuspuhelimelle. Nyt julkaistusta paketista löytyy natiivien paneelien kehittämiseen suunniteltu työkalu ja Panelizer, jonka avulla jo olemassa olevat Flash-, Java- ja Windows Mobile -sovellukset voi kääntää paneeleiksi muutamalla hiiren klikkauksella.

Paneelikäyttöliittymä on tuttu yhtiön aikaisemmasta XPERIA X1 -puhelimesta ja sen kautta käyttäjä voi vaihdella nopeasti erilaisten työpöytien välillä. Uutena ominaisuutena paneelikäyttöliittymään XPERIA X2 esittelee ajastustoiminnon, jolla voidaan määrittää paneelit vaihtumaan automaattisesti kellonajan mukaan.

Kehittäjien luomien ohjelmien tuominen käyttäjien eteen on meille erittäin tärkeää”, kertoo Sony Ericssonin kehitysosaston johtaja Christopher David. ”Julkaisimme Panel SDK:n helpottamaan kehitysprosessia, minimoimaan tarvittavan ajan ja luodaksemme kehittäjille lisätulonlähteitä.

Sony Ericsson tulee lisäämään hyväksymänsä paneelit omaan PlayNow arena -ohjelmistokauppaan. Sen kautta kehittäjille avautuu mahdollisuus levittää sovelluksiaan ja paneeleja sekä kerätä 70 prosenttia tuotoista omaan taskuun. PlayNow arena on toiminnassa 18 eri maassa.

Lisää tietoa ja Panel SDK:n latausohjeet löydät Sony Ericssonin lehdistötiedotteesta.