HTC:n Android-mallisto laajeni edullisella Tattoo-puhelimella

HTC Tattoo

Älypuhelinvalmistaja HTC on esitellyt mallistoonsa uuden Tattoo-kosketuspuhelimen, joka perustuu Googlen avoimeen Android-käyttöjärjestelmään. Kyseessä on yhtiön Android-malliston edullisimpaan päähän sijoittuva älypuhelin, jonka on tarkoitus tuoda Hero-mallissa esiteltyjä ominaisuuksia suuremmille massoille.

HTC Tattoo on taiwanilaisvalmistajan toinen Sense-käyttöliittymällä varustettu puhelin, joka pyrkii tekemään Androidista käyttäjälleen persoonallisemman. Sen ominaisuuksiin kuuluvat muun muassa seitsemän muokattavaa kotinäkymää sekä tiivis integrointi Facebook-, Twitter– ja Flickr-palveluiden kanssa. Käyttäjä näkee muun muassa Facebook-kaverit suoraan puhelimen yhteystiedoista ja Flickr-kuvat galleriasovelluksesta.

Kaikki haluavat kokea, että puhelin on tehty erityisesti heitä varten. Sensellä varustettu HTC Tattoo edustaa helppoa tapaa muodostaa omanlaisensa mobiilikokemus”, sanoo HTC:n toimitusjohtaja Peter Chou.

HTC Tattoon teknisiin ominaisuuksiin kuuluvat HSPA, GPS, Bluetooth, WiFi, 3,5 millimetrin kuulokeliitäntä, microSD-muistikorttipaikka ja 3,2 megapikselin kamera. Tehopuolella tarjolla on tuttu 528 megahertsin suoritin, 512 MB:tä ROM- ja 256 MB:tä RAM-muistia.

Uutukaisen näyttö on kooltaan 2,8 tuumaa ja tarkkuudeltaan 240 x 320 pikseliä. EngadgetMobilen mukaan kosketusnäyttö on toteutettu yhtiön aiemmista Android-malleista poiketen resistiivisellä tekniikalla, joka selittynee edullisemmilla tuotantokustannuksilla. Tattoon näyttö vaatii siis hienoisen painalluksen rekisteröidäkseen kosketuksen.

Itse puhelin on kooltaan 106 x 55,2 x 14 millimetriä ja se painaa 113 grammaa.

HTC Tattoo saapuu myyntiin Euroopassa lokakuussa. Yhtiö ei paljastanut sen tarkkaa hintaa, mutta arvioiden mukaan se tulee pyörimään 200-300 euron tuntumassa.