Palm esitteli toisen WebOS-puhelimensa: Pixi

Palm Pixi

Tänään uutisoitu huhu Palmin aikomuksesta virallistaa yhtiön toinen WebOS-pohjainen puhelin tällä viikolla on osoittautunut oikeaksi. Yhtiö esitteli tänään Palm Pixi -kosketusnäyttöpuhelimen, joka sijoittuu hinnaltaan ja ominaisuuksiltaan hieman Pre-mallia alempaan luokkaan.

Palm Pixin keskeisiä myyntivaltteja ovat yhtiön mukaan kompakti rakenne, näppäimistö ja tietenkin WebOS-käyttöjärjestelmä moniajo-ominaisuuksineen. Uutuus on ainoastaan 10,85 millimetriä paksu, jolla se saa itselleen yhtiön kaikkien aikojen ohuimman puhelimen tittelin. Edellä mainitut ominaisuudet yhdistettynä 2,63 tuuman kapasitiiviseen kosketusnäyttöön tekevät Pixistä erinomaisen laaja-alaiseen viestittelyyn ja sosiaalisten palveluiden käyttöön, Palm kehuu.

Palm Pixi osaa linkittää puhelimeen verkkopalveluista, kuten Googlesta, Facebookista ja Yahoo!:sta, haettua tietoa. Kavereiden Facebook-tiedot yhdistyvät automaattisesti puhelimen yhteystietoihin, kalenteriin ja kuva-albumiin. Mukana tulee myös uusi Facebook-sovellus, jolla voi muun muassa päivittää oman statuksen ja kommentoida kavereiden kirjoituksia.

Palm Pixi

Sosiaalisten palveluiden integroinnin lisäksi Palm Pixi -puhelimen ja sen WebOS-käyttöjärjestelmän hienoimpiin ominaisuuksiin kuuluu eri lähteistä tulleiden viestien yhdistäminen samaan näkymään. Käyttäjä näkee yhdestä ikkunasta muun muassa kaverille lähetetyt pikaviestit, tekstiviesti ja sähköpostit. Ominaisuuden tarkoituksena on tehdä viestittelystä sujuvaa, vaikka viestien lähde vaihtelisikin.

Palm Pixin muita ominaisuuksia ovat CDMA-yhteydet, Bluetooth 2.1, GPS, kahdeksan gigatavun sisäinen muisti, 3,5 millimetrin kuulokeliitäntä, kahden megapikselin kamera ja LED-salama. Lisäksi siitä löytyy kiihtyvyysanturi ja valoisuuden sekä etäisyyden tunnistimet.

Uutuusmalli on kooltaan 55 x 111 x 10,85 millimetriä ja se painaa 99,5 grammaa.

Palm Pixi tulee myyntiin Yhdysvalloissa ennen joulusesonkia Sprint-operaattorin kautta. Yhtiö ei paljastanut vielä laitteen hintaa.