Apple julkaisi iPhone OS 3.1 -päivityksen

iPhone OS 3.1

Apple on julkaissut uuden OS 3.1 -päivityksen iPhone-älypuhelimille ja iPod Touch -mediasoittimille. Kyseessä on merkittävä päivitys, joka tuo mukanaan uusia ominaisuuksia, parantaa monien toimintojen nopeutta ja korjaa useita pienempiä bugeja. Uusi ohjelmisto on jo saatavilla iTunesin kautta täysin ilmaiseksi.

iPhone OS 3.1 -ohjelmiston merkittävimpiin uudistuksiin kuuluu iTunesista tutun Genius-toiminnon laajentaminen App Storeen. Sen avulla ohjelmistokauppa osaa suositella käyttäjälle uusia sovelluksia aiempien latausten perusteella. Genius-ominaisuudella pyritään tuomaan kyseiselle käyttäjälle tärkeät ohjelmat ja pelit paremmin esille 75 000 sovelluksen valikoimasta.

Toinen merkittävä uudistus on iTunes 9 -tuen lisääminen, joka parantaa synkronointivalintoja ja mahdollistaa iPhoneen ladattujen sovellusten järjestelyn suoraan iTunesissa. Käyttäjä pystyy nyt myös lunastamaan iTunes-lahjakortteja, -koodeja, ja -sähköpostilahjakortteja sekä näkemään jäljellä olevat iTunes-tilin krediitit App Storessa. Mukana on lisäksi uusi soittoääniosio, joka löytyy sekä puhelimen että tietokoneen iTunes Storesta. Sen kautta voi ladata iPhoneen maksullisia soittoääniä.

Muihin OS 3.1:n parannuksiin kuuluvat parempi WiFi-suorituskyky iPhone 3G:ssä Bluetoothin ollessa päällä, puhelinnumeroiden sijoittaminen näppäimistönäytölle, anti-phishing-ominaisuus Safarissa, parannettu Exchange-kalenterin synkronointi ja Mail- sekä multimediaviestivideoiden tallentaminen Kameran rullaan. Päivitys korjaa samalla ongelman, jonka vuoksi osa ohjelmasymboleista saattoivat näkyä väärin.

Muutamat uusista ominaisuuksista koskevat ainoastaan uusinta iPhone 3GS -mallia. Näitä ovat ainakin mahdollisuus tallentaa muokattu video uutena leikkeenä, VoiceOver-ääniohjauksen toimiminen Bluetoothin yli ja käyttöapu-toiminnon käyttöönottaminen Koti-painiketta painamalla.

iPhonen ja iPod Touchin päivittäminen onnistuu liittämällä laite tietokoneeseen ja käynnistämällä iTunes-ohjelman päivitystoiminto.

3 kommenttia

  1. Ei paljoa kiinnosta Applen diktaattorimainen politiikka ja suljettu käyttis/rauta.

  2. Eero, minua kyllä kiinnostaa ja todella paljon.

  3. Vahvat johtajat saavat ainakin jotain aikaan.

Kommentointi on suljettu!