Googlen Android Market -ohjelmistokaupassa jo yli 10 000 sovellusta

Android Market

Apple on rummuttanut toistuvasti App Store -ohjelmistokauppansa menestystä, jota se on pyrkinyt mittaamaan sovellusten ja tehtyjen latausten määrällä. Yhtiön kauppapaikan valikoima pyörii tällä hetkellä 75 000 sovelluksessa ja sen kasvu on tasaista.

Kaikki eivät ole kuitenkaan seuranneet Applen esimerkkiä, vaan ovat halunneet pitää ohjelmistokauppansa luvut omana tietonaan. Näiden joukkoon kuuluu myös Google, joka ei ole virallisesti kertonut Android Market -ohjelmistokaupan valikoiman laajuutta ja tehtyjen latausten määrää.

Googlen Android Marketin luvuista on nyt kuitenkin saatu jonkinlaista osviittaa AndroLib-sivuston kautta. Kyseinen verkkopalvelu listaa Googlen ohjelmistokaupan sovelluksia ja tarjoaa niistä tietoa sekä suoran linkin Android Marketiin.

AndroLib-sivuston tilastojen mukaan Google Androidille on tarjolla jo yli 10 000 sovellusta. Niistä noin 64 prosenttia on ilmaisia ja 36 prosenttia maksullisia. Suomessa Android Marketin valikoima koostuu vielä ainoastaan ilmaisista sovelluksista, joten ohjelmien ja pelien määrä on täällä useita tuhansia kokonaisvalikoimaa suppeampi.

Android Marketin kasvutahtia voidaan pitää hyvänä. Googlen ohjelmistokauppa avautui viime vuoden lokakuun 22. päivä, joten se on ollut avoinna vasta vajaan vuoden. Kannattaa myös muistaa, että se ei ole vielä edes levittäytynyt kunnolla ympäri maailmaa ja esimerkiksi maksullisia sovelluksia voidaan lähettää sinne vasta muutamista maista. Onkin erittäin jännittävää nähdä, miten kasvu jatkuu tulevaisuudessa laitekannan laajentuessa. Olisiko siitä jopa uhmaamaan Applen suurta App Storea avoimuutensa ansiosta?

Lähde: MobileCrunch

1 kommentti

Kommentointi on suljettu!