Sony Ericsson keskittyy Symbianiin ja Androidiin, sanoo hyvästit Windows Mobilelle?

Sony Ericsson saattaa sanoa hyvästit Windows Mobile -käyttöjärjestelmälle tulevaisuudessa, kertoo luotettavana lähteenä tunnettu Mobile-Reviewn Eldar Murtazin. Yhtiön aivan hiljattain julkistettu XPERIA X2 on mahdollisesti Sony Ericssonin viimeinen Windows Mobile -pohjainen malli. Tulevaisuudessa japanilaisruotsalainen matkapuhelinvalmistaja aikoo keskittyä tietojen mukaan Symbianiin ja Google Androidiin.

Murtazin mukaan yhtiöllä on työn alla vielä yksi uusi Windows Mobile -puhelin, mutta on hyvin todennäköistä, että sitä ei nähdä koskaan markkinoilla. Sony Ericssonin Windows Mobile -tuoteperhe jää siis näillä näkymin kahteen laitteeseen.

Tarkkoja tietoja Sony Ericssonin halusta hylätä Windows Mobile ei ole. On kuitenkin ilmeisen selvää, että kovalla rummutuksella markkinoille julkaistu XPERIA X1 ei onnistunut saamaan sitä suosiota, jota siltä odotettiin. Syynä heikkoon menestykseen saattoivat olla hidas markkinoille tulo, hinta ja kova kilpailu, jota tuli erityisesti HTC:n taholta.

Tietojen pitäessä paikkaansa on todennäköistä, että XPERIA X2:n elinkaari jää suhteellisen lyhyeksi. Sen markkinointiin ei varmastikaan tulla panostamaan kovinkaan paljon, vaan voimavarat laitetaan Satioon, Ainoon, Yariin ja mahdollisesti Android-pohjaiseen XPERIA X3:een, josta on huhuttu jo jonkin aikaa.

Eldar Murtazin paljasti myös, että Sony Ericsson tulee esittelemään ensi vuonna neljä Android- ja 3-4 Symbian-puhelinta. Tiedot viittaavat siihen, että yhtiö aikoo jatkossa panostaa erityisesti älypuhelimiin. On erittäin mielenkiintoista nähdä, kuinka hyvin yhtiön uusi strategia toimii ja onnistutaanko sillä nostamaan Sony Ericsson jälleen voitolliseksi.

Uutinen on ikävä Microsoftille, vaikka Sony Ericsson ei kovinkaan suuri tekijä Windows Mobilen kannalta ole. Microsoft on kokenut viime aikoina muitakin takaiskuja, sillä esimerkiksi HTC:n on huhuttu siirtävänsä puolet mallistostaan Androidiin. Aiemmin HTC:n koko mallisto koostui Windows Mobile -pohjaisista älypuhelimista.

Lähde: UnwiredView

3 kommenttia

    1. Totta, mutta Murtazin tuntuu jostain kumman syystä osuvat usein varsin oikeaan… Ensi vuonnahan se sitten nähdään 🙂

  1. Motorola edellä ja nyt Sony-Ericsson perässä, toivottavasti uutisessa on perää. Windows Mobile ei kiinnosta korkeintaan kuin joitakin bisneskäyttäjiä. Toivottavasti hekin alkavat siirtymään vaihtoehtoihin. Ilmassa on sellaisia tuulia, että Android alkaa ensi vuonna yleistymään.

Kommentointi on suljettu!