Motorola CLIQ sai positiivisen vastaanoton

[viddler id=c7693773&w=475&h=310]

Useat verkkosivustot ovat jo päässeet kokeilemaan Motorolan uutta Google Android -pohjaista puhelinta, joka tottelee nimiä CLIQ (USA) ja DEXT (muu maailma). Uutuuspuhelimesta on luettavissa ensikatsaukset muun muassa EngadgetMobilesta, Gizmodosta ja phandroidista. Niiden perusteella Motorolalla on käsissään varsin onnistunut tuote, jolla on mahdollisuuksia nostaa yhtiö takaisin urilleen.

Motorola CLIQ:n ehdottomasti kiinnostavimpiin puoliin kuuluu yhtiön oma MOTOBLUR-käyttöliittymä, joka panostaa erityisesti sosiaalisiin ominaisuuksiin. Sen perusideana on tarjota käyttäjälle mahdollisuus hallita muun muassa Facebook-, Twitter– ja MySpace-palveluita helposti sekä tuoda kavereiden päivitykset näkyvästi esille.

MOTOBLUR-käyttöliittymä saa kehuja erityisesti EngadgetMobilelta, joka nostaa sen nopeutensa osalta Android-puhelinten parhaimmistoon. Phandroid hehkuttaa sen sijaan ominaisuutta, jonka avulla yhdellä kertaa voi päivittää status-tilansa sekä Facebookiin, Twitteriin ja MySpaceen. Käyttäjän ei siis tarvitse enää kirjoittaa samaa asiaa jokaiseen palveluun erikseen, vaan kaikki hoituu samalla napin painalluksella.

Phandroid nostaa esille myös käyttöliittymän ominaisuuden hakea yhteystiedot sosiaalisten palveluiden kautta. MOTOBLUR osaa käsitellä tiedot ja luoda niistä yhden yhteystiedon, josta näkee kyseisen henkilön sosiaalisiin palveluihin syöttämät tiedot. Yhteystiedot päivittyvät automaattisesti ja niistä on aina saatavilla varmuuskopio Motorolan palvelimien kautta, jos jokin sattuu menemään pieleen.

Käyttöliittymän lisäksi Motorola CLIQ:n rakenne saa kiitosta. EngadgetMobile sanoo laitteen tuntuvan kädessä mahtavalta ja erittäin tukevalta. Näppäimistöä kehutaan myöskin mainioksi ja ainoaksi miinukseksi sivuston mukaan voidaan lukea erillisen numerorivin puuttuminen.

Ensitestien perusteella vaikuttaa todella siltä, että Motorola on saanut pitkän kuivan kauden jälkeen julkaistua mielenkiintoisen laitteen, jolla on todellisia mahdollisuuksia haastaa esimerkiksi iPhone 3GS ja Nokia N97. Yhtiön markkinaosuus on tippunut viime vuosina paljon ja erityisesti Yhdysvaltojen ulkopuolella tilanne on hankala. Onkin hyvin todennäköistä, että yhdellä mallilla ei vielä tehdä ihmeitä, mutta yhtiön perinteet huomioon ottaen USA:n markkinaosuus saattaa hyvinkin lähteä nousuun jo pelkän CLIQ:n voimalla.