Onko mystinen Nokia Erdos -tyylipuhelin 8800:n seuraaja?

Nokia Erdos

Verkkoon on levinnyt tietoa mystisestä Nokia Erdos -koodinimellä kulkevasta tyylipuhelimesta. Uutuus on tietojen mukaan suunnattu 8800-mallin seuraajaksi ja se muistuttaa edeltäjäänsä ainakin perusrakenteeltaan. Puhelinta kuvaillaan Nokian tyylipuhelinten aateliseksi, joten sen hinnan voi odottaa olevan varsin korkea, sillä esimerkiksi 8800 Gold Arte kustantaa tällä hetkellä yhtiön omassa verkkokaupassa 1400 euroa.

Nokia Erdos -mallin tärkeimpiin ominaisuuksiin väitetään kuuluvan 3G-yhteydet, A-GPS, WiFi, Bluetooth, kahdeksan gigatavun sisäinen muisti, viiden megapikselin automaattitarkenteinen kamera Carl Zeiss -optiikalla ja LED-kaksoissalama. Uutuuden näyttö on toteutettu OLED-tekniikalla ja siltä löytyy kokoa 2,4 tuumaa.

Huhujen mukaan laitteen näyttö on päällystetty lasilla, joka on väritykseltään hopeinen näytön ollessa kiinni, mutta muuttuu läpinäkyväksi puhelinta käytettäessä. Nokia Erdos pyörii Symbian S60 -alustan päällä, joten se olisi teknisesti yllättävänkin edistynyt tyylipuhelimeksi.

Nokian odotetaan virallistavan Erdos jo lokakuun aikana.

Lähde: World of Nokia