Operaattorit pääsevät sittenkin muokkaamaan Maemoa omiin tarpeisiinsa

Reutersin verkkoon levittämä tieto Nokian aikomuksesta kieltää Maemo-käyttöjärjestelmän operaattorikohtaiset muokkaukset on väärä. Maailman suurin matkapuhelinvalmistaja on itse selventänyt asiaa Nokia Conversations -blogissaan, jossa se kertoo, että verkossa nopeasti levinnyt tieto ei yksinkertaisesti pidä paikkaansa.

Blogissa kerrotaan, että vaikka yhtiö ei ole vielä julkaissut virallisia suunnitelmia operaattoreiden mahdollisuuksista muokata N900-mallia, niin vaihtoehtoja tulee olemaan paljon. Nokia painottaa, että tavoitteena on tarjota paras mahdollinen käyttökokemus loppukäyttäjälle. Tämä tarkoittaa omien, sovelluskehittäjien ja operaattoreiden palveluiden integroimista puhelimeen. Näin ollen on täysin virheellistä olettaa, että operaattoreilla ei olisi mahdollisuuksia räätälöidä tulevia Maemo-laitteita.

Nokian pikainen selvennys asiaan osoittaa, että yhtiö ei selvästikään halua karkottaa operaattoreita liian suurilla vaatimuksilla. On luultavasti oikea ratkaisu sallia operaattorikohtaiset ohjelmistot ja taata näin paremmat mahdollisuudet esimerkiksi N900-mobiilitietokoneen menestymiselle.