Motorolan uutuuspuhelin Eurooppaan jo lokakuun alussa

Amerikkalaisen Motorolan uutta DEXT-puhelinta ei jouduta näillä näkymin odottamaan Euroopassa kovinkaan pitkään. Yhtiön verkkosivustolta käy ilmi, että Iso-Britanniassa puhelinta yksinoikeudella myyvä Orange-operaattori aloittaa DEXT:n toimitukset jo lokakuun alussa. Ennakkovarauksia operaattori ottaa vastaan jo 22. syyskuuta lähtien, joten ensimmäiset pääsevät hypistelemään Motorolan Android-puhelinta jo hyvinkin pian.

Motorola näyttää kehittäneen uutuuttaan rauhassa. Usein yhtiöillä on kiire tuoda uusi ja merkittävä julkistus ulos liian aikaisin, jolloin itse puhelinta joudutaan odottamaan ensinäkemästä vielä useita kuukausia. On hienoa nähdä, että Motorolalla on vaikeasta tilanteesta huolimatta jaksettu pitää puhelin piilossa ja julkaistu se vasta siinä vaiheessa, kun laite on jo lähes myyntikunnossa.

Motorola DEXT, joka tunnetaan USA:ssa nimellä CLIQ, on yhtiölle äärimmäisen tärkeä puhelin. Se ei tule vielä ratkaisemaan yhtiön kohtaloa, koska amerikkalaisvalmistajan mallisto tulee täydentymään ensi vuonna usealla uudella puhelimella. On kuitenkin selvää, että jos yhtiön ensimmäisen Android-mallin myynti takkuaa, niin tulevaisuus ei näytä lupaavalta. Menestys riippuu pitkälti markkinoinnista, hinnasta ja siitä, kuinka hyvin käyttäjät ottavat vastaan MOTOBLUR-käyttöliittymän.

Uutuusmallin saapumisesta Suomen markkinoille ei ole vielä tietoa ja on mahdollista, että sitä ei täällä nähdä missään vaiheessa. DEXT:n markkina-alueiksi on tällä hetkellä ilmoitettu USA, Iso-Britannia, Ranska, Espanja ja Latinalainen Amerikka.

Motorola DEXT:n hintaa on arvuuteltu useissa lähteissä. Luotettavana pidetty Mobile-Review:n Eldar Murtazin sanoo, että puhelin tulee maksamaan ainoastaan 150 euroa ilman sopimusta ja yhden euron sopimuksen kanssa. Tiedot viittaavat siihen, että uutuuden hinnoittelu tulee olemaan aggressiivinen. Varmuus hintatietoihin saadaan luultavimmin seuraavien viikkojen sisällä.

Lähde: UnwiredView