Google Android 1.6 tulee puhelimiin lokakuussa

Toukokuussa Google rullasi käyttäjille Android 1.5 -version, joka oli ensimmäinen merkittävä päivitys Googlen mobiilikäyttöjärjestelmälle. Se toi mukanaan muun muassa virtuaalinäppäimistön ja Bluetooth A2DP -tuen, mutta pian uusia ominaisuuksia ja bugikorjauksia on luvassa lisää. Virallisessa kehittäjäblogissa nimittäin vihjataan, että Android 1.6, joka myös nimellä Donut tunnetaan, tulee saataville jo lokakuussa.

Samalla Google kertoo jo tuoneensa ladattavaksi Android SDK 1.6 -kehitystyökalun, jolla sovelluskehittäjät pääsevät hyödyntämään alustan uusimpia ominaisuuksia. Yhtiöstä neuvotaan testaamaan vanhemmille versioille tehdyt sovellukset uudella työkalulla ongelmien välttämiseksi. Sovellusten pitäisi periaatteessa pyöriä uudella versiolla vaivatta.

Google Android 1.6:n merkittävimpien uudistusten joukkoon kuuluu käyttöjärjestelmän automaattinen mukautuminen useille eri kokoisille ja resoluutioisille näytöille. Tämä antaa matkapuhelinvalmistajille huimasti lisää mahdollisuuksia uusien Android-puhelinten kehittämiseen. Tulemme varmastikin pian näkemään Google-puhelimia, joiden näytön tarkkuus on enemmän kuin 320 x 480 pikseliä.

Muita parannuksia ovat tuki CDMA-yhteyksille, tekstinlukutoiminto ja uudistunut Android Market -ohjelmistokauppa, josta kerroimme MobiiliBlogissa tarkemmin jo aikaisemmin. Mukana on myöskin Quick Search Box -hakutoiminto, jolla voi etsiä nopeasti tietoa puhelimen tiedostoista, kolmansien osapuolien sovelluksista sekä tehdä web-hakuja.

Lähde: Android Developers

2 kommenttia

  1. Voikohan tuon laittaa sellaiseen laitteeseen, jossa on 1.5 android?

Kommentointi on suljettu!