Microsoft pitää Zune HD:n ohjelmistokaupan erillään Windows Mobilesta

MS Zune HD

Ohjelmistojätti Microsoft on ilmoittanut virallisesti, että sen vastikään Yhdysvalloissa myyntiin saapunut Zune HD -mediasoitin tulee saamaan oman ohjelmistokaupan, joka tekee siitä varteenotettavamman kilpailijan Applen iPod Touchille. Zune HD:lle ei ole kuitenkaan odotettavissa Applen soittimen kaltaista ohjelmistovalikoimaa, vaan alussa on näillä näkymin luvassa vain muutamia sovelluksia.

Microsoftin uuteen mediasoittimeen valmiiksi ladattujen ohjelmien, laskimen ja MSN Weatherin, lisäksi tämän vuoden puolella on tulossa ainakin Twitter– ja Facebook-sovellukset sekä 3D-pelejä. Ohjelmat ja pelit on mahdollista ladata Zune Marketplace -kaupasta WiFi-yhteyden välityksellä. Toinen vaihtoehto sovellusten hankkimiseen on liittää soitin tietokoneeseen ja käyttää Zune PC Software -ohjelmistoa.

Zunen markkinointijohtaja Brian Seitzen mukaan alussa yhtiön tarkoituksena on pitää kaikki sovellukset ilmaisina ja kehittää ne joko itse tai läheisessä yhteistyössä kolmansien osapuolien kanssa. Tarjolla ei tule tässä vaiheessa olemaan yleisesti jaossa olevaa kehitystyökalua, joten Zune Marketplacen valikoima tulee pysyttelemään ainakin alussa varsin vaatimattomana.

Zune Marketplace tulee olemaan täysin erillinen eikä se ole liitoksissa Windows Mobilen omaan ohjelmistokauppaan. Seitzen mukaan Microsoft päätti pitää ne erillään, koska yhtiö ei halunnut tehdä kahta rinnakkaista ohjelmistokauppaa, jotka eivät toimi keskenään kunnolla. Ohjelmistojätti aikoo kuitenkin hyödyntää mahdollisuuden yhdistää kaupat tulevaisuudessa, jos sellainen tulee vastaan.

Ehkäpä Windows Mobile 7 tulee olemaan linkki Zunen ja Windows Phone -puhelinten välillä? On myöskin mielenkiintoista nähdä, tullaanko Zune HD yhdistämään jollain tavalla Xboxiin.

Lähde: Engadget

2 kommenttia

 1. Pari kommenttia (taas 🙂

  – Zune HD ja wanhakin Zune toimii Xboxin kanssa, koska Zune-ohjelmistosta PS:llä voi streamata Xboxille musaa Zunen musakokoelmasta samaan tapaan kuin Media Centeristä ja Zunen voi pistää USB-piuhalla kiinni Xboxiin, jolloin sen sisältö näkyy musiikkikokoelmana.

  – Zune HD:ssa toimii XNA ja siille on olemassa kaluja. Tosin tämä ei ole mun vahvinta aluetta. Katso http://blogs.msdn.com/jodonnell/archive/2009/09/16/developing-for-zunehd-using-xna-yes-you-can.aspx

  – Tuossa Zunessahan on myös ”Spotify” tyyppinen ominaisuus, jossa voi selaimella kuunnella streamattua mmusaa Zunen Marketplacesta ilman softaa. Kyseessä on Silverlight-komponentti social.zune.net-sivun alalaidassa.

  PS: On muuten magee laite.

  1. Kiitos tarkennuksista 🙂 Täytyy kyllä myöntää, että käyttöliittymä vaikuttaa erittäin mageelta 🙂 Harmi, että uusikaan Zune ei ilmeisesti tule Suomeen, joten sitä ei pääse testailemaan.

Kommentointi on suljettu!