Nokia N97 Mini ja X6 kattavassa videokatsauksessa

Tunnetun All About Symbian -verkkosivuston perustaja Rafe Blandford on tehnyt mielenkiintoisen ja erittäin yksityiskohtaisen videokatsauksen Nokia N97 Mini– ja X6-kosketusnäyttöpuhelimiin. Videolla pyörähtää myös N97-lippulaivamalli, jota vertaillaan hiljattain julkaistuun N97 Miniin, joka tarjoaa isoveljestä tuttuja ominaisuuksia pienemmässä koossa.

Videon alkupuoliskolla keskitytään käsittelemään N97– ja N97 Mini -mallien eroja, joita löytyy näytön koosta (3,5” vs. 3,2”), näppäimistöstä, sisäisen tallennustilan määrästä (32 GB vs. 8 GB) ja rakenteesta. N97 Minissä on edistyneempi ohjelmisto, joka sisältää muun muassa kineettisen selauksen. Se on kuitenkin tulossa myös isoveljeen, joten sitä ei voida pitää varsinaisena erona. Blandford mainitsee omaksi suosikikseen N97 Minin ja uskoo yhtiön myyvän sitä enemmän kuin esimerkiksi Maemo-pohjaista N900-mobiilitietokonetta.

Puolen välin jälkeen videossa käsittelyyn tulee Nokian ensimmäinen kapasitiivisella kosketusnäytöllä varustettu puhelinmalli, X6. Kyseessä on 3,2 tuuman näytöllä koristettu musiikkipuhelin, joka tulee myyntiin ainoastaan Comes with Music -palvelun kanssa. Siitä löytyy muun muassa 32 gigatavua sisäistä muistia, 3G-yhteydet ja viiden megapikselin kamera. Ohjelmiston osalta se ei ole aivan N97 Minin tasolla, koska kineettinen selaus ei ole osa koko käyttöliittymää ja kotinäkymän muokkausvaihtoehdot ovat hieman yksipuolisemmat

Nokia N97 Minin toimitukset alkavat lokakuussa ja X6-musiikkipuhelin saapuu myyntiin vuoden viimeisen neljänneksen aikana. Molempien mallien arvioitu veroton myyntihinta on 450 euroa.

1 kommentti

Kommentointi on suljettu!