Samsung vahvistaa Omnia-sarjaa uudella mallilla ja päivityksillä

Samsung OmniaPRO B7330

Samsung on laajentanut Omnia-puhelinsarjaansa uudella OmniaPRO B7330 -mallilla, jossa on paljon yhtäläisyyksiä kesäkuussa julkistetun OmniaPRO B7320:n kanssa. Uutuus muistuttaa aiemmin esiteltyä mallia rakenteeltaan ja ominaisuuksiltaan, mutta tarjoaa toki pieniä muutoksia, kuten suuremman näytön, B7320-malliin nähden.

Yksityiskohtaisen tarkkoja tietoja korealaisvalmistaja ei OmniaPRO B7330:sta ole vielä kertonut. Puhelimesta löytyy ainakin Windows Mobile 6.5 -käyttöjärjestelmä, HSUPA, FM-radio, kolmen megapikselin kamera ja neliönmuotoinen näyttö, joka on tarkkuudeltaan 320 x 320 pikseliä.

Yhtiö kehuu Samsung OmniaPRO B7330:n tarjoavan hyvät sähköpostiominaisuudet, nopean pääsyn Internetiin ja vahvan bisnesohjelmiston. Uutuus tulee myyntiin lokakuussa.

Uuden mallin julkistuksen yhteydessä maailman toiseksi suurin matkapuhelinvalmistaja kertoi päivittävänsä jo julkaistut Omnia-mallit uuteen Windows Mobile 6.5 -käyttöjärjestelmään. Päivityksen tulevat saamaan seuraavat mallit: OmniaPRO B7610, OmniaPRO B7320, OmniaLITE ja Omnia II. Tarkkaa ajankohtaa päivityspaketin saapumiselle Samsung ei osannut vielä antaa. Ensimmäiset Windows Mobile 6.5 -puhelimet tulevat myyntiin 6. lokakuuta, joten ennen sitä paketti tuskin tulee saataville.

Samsungin Omnia-sarjalla tulee olemaan merkittävä rooli myös Suomen markkinoilla, sillä esimerkiksi OmniaPRO B7610 tulee meillä myyntiin suomalaisella QWERTY-näppäimistöllä. Kosketusnäyttömallit on sen sijaan valjastettu suomen kieltä tukevalla virtuaalinäppäimistöllä, joten mallisto tulee varmastikin herättämään kiinnostusta bisnesympyröissä.