Sony Ericsson XPERIA X3 myyntiin jo tammikuussa 2010?

Noin parin kuukauden hiljaiselon jälkeen Sony Ericssonin Google Android -pohjainen XPERIA X3 nousee jälleen huhumyllyn keskelle. Tällä kertaa arvuuttelun kohteena on puhelimen markkinoilletulo, jonka huhutaan tapahtuvan mahdollisesti jo ensi vuoden tammikuussa. Tiedoille ei ole täyttä varmistusta, mutta MobileCrunch kertoo saaneensa vahvan vihjeen, jonka mukaan uutuus olisi todella saapumassa myyntiin jo alkuvuodesta 2010.

Uutuusmalli olisi tulossa huhujen pitäessä paikkaansa myyntiin samoihin aikoihin Windows Mobile 6.5 -pohjaisen XPERIA X2:n kanssa, jonka myyntiintulo saattaa viivästyä loppuvuodesta ensi vuoden alkuun. Mallit eivät sinänsä ole toistensa suoria kilpailijoita, koska niiden alustat houkuttavat hyvin erilaisia käyttäjiä ja XPERIA X3:sta ei löydy QWERTY-näppäimistöä.

Sony Ericsson XPERIA X3 tulee aiemmin nettiin levinneen videon perusteella sisältämään erittäin vahvasti muokatun Android-käyttöjärjestelmän. Yhtiö vaikuttaisi vievän käyttöliittymän muokkauksen esimerkiksi HTC:n Sense-käyttöliittymää pidemmälle ja odotettavissa onkin varsin miellyttävän näköistä jälkeä. Sony Ericssonin arvellaankin kuuluvan tulevaisuudessa vahvimpien Android-valmistajien joukkoon ja jättävän Windows Mobilelle hyvästit tällä erää.

Teknisesti XPERIA X3:n odotetaan olevan huippuluokkaa. Siitä pitäisi löytyä yhden gigahertsin Qualcomm Snapdragon -suoritin, HSDPA 10 Mbps, HSUPA 2 Mbps, WiFi, Bluetooth, A-GPS, microSDHC-muistikorttipaikka ja 3,5 millimetrin kuulokeliitäntä. Kaiken kruunaa neljän tuuman kosketusnäyttö, joka on tarkkuudeltaan 800 x 400 pikseliä. Puhelin tulisi näillä näkymin pomppaamaan Android-puhelinten kärkipäähän jättäen muun muassa HTC:n mallit kauas taakseen.

5 kommenttia

 1. Tämän ostamista voisi harkita ihan vakavastikin! Ainut asia, mikä hieman mietityttää on tuo näyttö, onkohan se jo liiankin iso? Vaikka toisaalta, samaa luokkaahan tuo on kuin esim. Toshiban TG01:ssä ja ilmeisesti senkin käyttö onnistuu.

  Ja on kyllä SE saanut Androidin muokattua tosi hienoksi! 🙂

 2. Niin. Jätti X1:kin julkaisuhetkellä monet selvästi taakseen, mutta launchin aikaan se ei ollutkaan enää niin edistyksellinen. Voihan se olla että HTC nopeana launchaajana ehtii vielä junaan mukaan. Ja moni muukin..

  1. Älä muuta sano. SE:n pitäisi nyt keskittyä saamaan tuo nopsaan uunista ulos, muuten muilta valmistajilta ehtii tulla vastaavanlaisilla spekseillä varustettuja puhelimia ulos. Uskoisin, että HTC ehtisi hyvinkin edelle, koska heillä on muutenkin julkaisutyyli sama kuin Applella, eli julkaisusta ei mene kauaa myyntiin.

   Siihen en kuitenkaan usko, että X3 ehtii ”vanheta” myynnin aloittamiseen mennessä, kun tuossa kuitenkin hyrrää sisällä snapdragon, joka on kuitenkin vielä niin tuore juttu. Ja vaikka joltakin muulta valmistajalta tulisi nopeampi ja parempi prosu ulos, siinä kuitenkin kestää jonkin aikaa, että niitä ehtii laitteisiin ja myyntiin asti.

  1. Kun ottaa huomioon, että tuossa vehkeessä on kuitenkin neljän tuuman näyttö niin ei qwertyn tuomaa lisäpaksuutta kaivata. Ja tuon kokoluokan näytöllä luulisi virtuaalinäppiksenkin olevan helppokäyttöinen myös pystysuunnassa, kun ”napit” on kuitenkin jo suhteellisen suuria.

Kommentointi on suljettu!