Microsoftilta markkinoille kaksi omaa puhelinta ensi vuonna?

T-Mobile Sidekick LX

Tuoreimpien huhujen mukaan Microsoft olisi viimein julkaisemassa omaa brändiä kantavan matkapuhelimen ensi vuonna. Tulossa olisi näillä näkymin kaksi mallia, jotka molemmat perustuisivat Windows Mobile 7 -käyttöjärjestelmään ja liukukansirakenteeseen. Uutuusmallien virallisen esittelyn uskotaan tapahtuvan ensi vuoden CES-tapahtumassa, joka pidetään tammikuussa.

Microsoftin loikkaamisesta laitemarkkinoille on huhuttu aiemminkin. Suurimpana esteenä sen toteutumiselle on pidetty sitä, että yhtiö ei halua tunkeutua liiaksi Windows Mobilea käyttävien valmistajien reviireille. Viimeaikaiset tapahtumat, kuten HTC:n siirtyminen enenevissä määrin Google Androidiin, ovat tietojen mukaan saaneet ohjelmistojätin kääntymään oman puhelimen puoleen. Windows Mobilen menestys halutaan turvata kaikin keinoin.

Yhtiön puhelinprojektiin viitataan huhuissa nimellä Pink ja puhelimiin koodinimillä Turtle ja Pure. Molemmat ovat liukukansirakenteeseen luottavia malleja ja ne tullaan kehittelemään yhteistyössä Sharpin kanssa. Mukaan on liitetty myös Danger-yhtiö, jonka Microsoft osti viime vuonna. Danger on kehittänyt muun muassa T-Mobile Sidekick -mallien ohjelmiston. Japanilainen Sharp on sen sijaan toiminut näiden puhelimien valmistajana, joten niistä voidaan saada mahdollisia viitteitä Microsoftin huhuttuihin puhelimiin.

Itse puhelimien teknisistä ominaisuuksista ei ole vielä juurikaan tietoa. Niiden voidaan kuitenkin olettaa tarjoavan kovan luokan ominaisuuksia, jos puhelimet todella perustuvat tulevaan Windows Mobile 7:ään. Se tulee nimittäin alussa suuntautumaan ainoastaan viimeisimmällä tekniikalla varustettuihin puhelimiin.

Kuvassa esiintyy T-Mobile Sidekick LX.

Lähde: EngadgetMobile

2 kommenttia

  1. Toivottavasti huhu ei pidä paikkaansa. En kaipaa Microsoftilta rautaa. Tämä yritys oli Greenpeacen ympäristöystävällisyysvertailun toiseksi huonoin elektroniikkavalmistaja (Greenpeace, 7/2008). Myöskään yrityksen käyttöjärjestelmät ei vakuuta, Windows on uskomatonta kuraa bugeineen, huonon tietoturvan ja käytettävyyden vuoksi.

  2. Voin vahvistaa, että on puppua.

    Microsoft ei tee rautaa. PISTE.

    Muuta hyvää settiä on sen sijaan tulossa vaikka kuinka paljon ja eri väreissä. Vaaleanpunainenkin on mahdollista. 🙂

Kommentointi on suljettu!