Video: Johdatus Nokia N900:n Maemo 5 -käyttöjärjestelmän ominaisuuksiin

The Inquirer -verkkosivusto on julkaissut erittäin mielenkiintoisen videon, jossa Nokian edustaja esittelee uutta N900-mobiilitietokonetta. Videossa keskitytään täysin Maemo 5 -käyttöjärjestelmän tarjoamiin ominaisuuksiin ja sen avulla saa mainion käsityksen käyttöliittymän todellisesta nopeudesta ja eri toiminnoista. Esillä ovat muun muassa Panorama-työpöytä, viestitoiminnot ja peliominaisuudet.

Videosta käy hyvin ilmi, että Nokia N900 on todella tehokas laite ja kykenee aitoon moniajoon. Laitteelle ei tuota ongelmia pyörittää useita ohjelmia yhtä aikaa eikä edes 3D-pelin taustalla ajaminen näytä hidastavan käyttöliittymää. Tältä osin uutuus tulee todella pesemään Applen iPhonen, josta kunnollinen moniajo puuttuu kokonaan.

Mielenkiintoinen huomio videossa on myös se, että Maemo 5:n käyttöliittymä hyödyntää erittäin vahvasti 3D-kiihdytystä. Nokia N900 on varustettu iPhone 3GS -mallista tutulla OpenGL ES 2.0 -tuella.

Lisää Maemo 5:n ominaisuuksista löydät tietoa aiemmasta artikkelistamme.

1 kommentti

  1. Miksei kaikki taskit voi suoraan näkyä yläpalkissa ja vaihtaa niiden välillä yhellä klikautuksella niin kuin winmoissa?

Kommentointi on suljettu!