Motorolalta 10 Android-puhelinta seuraavan puolen vuoden aikana?

Motorola Android-puhelimia

Amerikkalaiselta Motorolalta saattaa olla odotettavissa melkoinen rysäys uusia Android-puhelimia lähitulevaisuudessa. Viimeisimpien huhujen mukaan yhtiön uskotaan julkaisevan 10 Googlen Android-käyttöjärjestelmään pohjautuvaa puhelinta seuraavien 6-10 kuukauden aikana. Parhaimmillaan tämä tarkoittaisi siis lähes kahta uutta mallia kuukaudessa ja hitaimmillaankin yhtä uutuutta kuukautta kohden.

Motorola julkaisi noin pari viikkoa sitten vihdoin yhtiön ensimmäisen Android-puhelimen, jota odotettiin pitkään ja hartaasti. Yhtiö ilmoitti jo Google Androidin alkumetreillä, että uusi alusta tulee näyttelemään merkittävää roolia amerikkalaisvalmistajan mallistossa. Päänavausta jouduttiin kuitenkin odottamaan vuoden 2009 syyskuuhun asti, jolloin nähtiin sekä CLIQ- että DEXT-nimellä tunnettu kosketusnäyttöpuhelin.

Yhtiö itse on sanonut julkaisevansa uusia malleja lähiaikoina, mutta tarkkaa määrää ja ajankohtaa Motorola ei ole paljastanut. Huhujen perusteella Motorola tulee ottamaan hyökkäävän otteen markkinoilla. Jos uusia malleja on todella tulossa kymmenkunta seuraavan puolen vuoden aikana, niin yhtiön aseman markkinoilla voidaan odottaa kohentuvan huimasti.

Mielenkiintoista on seurata, milloin Motorola saa Android-puhelimiaan myyntiin myös Suomessa. Tällä hetkellä vaikuttaa siltä, että Euroopassa DEXT-nimellä kulkeva malli ei tule rantautumaan Suomeen. Sen markkina-alueet Euroopassa ovat Iso-Britannia, Ranska ja Espanja.

Lähde: BusinessWeek