Kysely paljastaa älypuhelin omistajiin kohdistuvat mielikuvat

Suomalainen DigiToday-verkkosivusto on toteuttanut mielenkiintoisen kyselyn, jossa tiedusteltiin, millaisia mielikuvia lukijoilla on viime aikoina pinnalla pyörineistä älypuhelimista ja erityisesti niiden käyttäjistä. Mukana kyselyssä oli kahdeksan eri matkapuhelinmallia, jotka kaikki olivat eri valmistajilta.

DigiTodayn kyselyyn otti osaa kaikkiaan 339 henkilöä, joista 53 prosenttia ilmoitti omistavansa Nokian puhelimen. Seuraavaksi eniten oli Apple-käyttäjiä, joita löytyi 30 prosenttia. HTC:n ja Sony Ericssonin puhelinten omistajia oli molempia mukana noin kuusi prosenttia.

Kysely osoittaa paljon hauskoja mielikuvia, joita laitteisiin yhdistetään. Yhden puhelimen käyttäjä mielletään nörtiksi, kun taas toisen arvellaan olevan muotitietoinen kaupunkilainen. Vaikka kyseessä on epätieteellinen kysely, niin se on varsin kiinnostavaa luettavaa. Sieltä voi jopa löytää itsensä.

iPhone-käyttäjä mielletään nuoreksi kaupunkilaiseksi, joka seuraa muotia ja arvostaa helppokäyttöisyyttä sekä muotoilua. HTC Hero -puhelimen omistajien arvellaan myöskin olevan nuoria, mutta iPhonen tai perinteisen Nokian sijaan he etsivät jotain radikaalimpaa. Google Androidin Linux-tausta vuoksi Hero-käyttäjien uskotaan seuraavan teknologiaa ja ymmärtävän sen päälle.

Samsung Omnia HD:tä pidetään todellisen teknofriikin puhelimena, joka on innostunut valokuvaamisesta. Hänelle laitteen ominaisuudet ovat kaikki kaikessa ja käytettävyys on toissijainen asia.

Nokia N97:n käyttäjä on suomalainen mies, joka arvostaa kotimaista tekniikkaa ja suhtautuu skeptisesti uusiin villityksiin ja hypeen. N97:n omistajalla on teknisen alan koulutus, hyvä toimeentulo ja hän haluaa puhelimeltaan personointiominaisuuksia.

Japanilaisruotsalaisen Sony Ericsson XPERIA X1:n käyttäjä on niin sanottu outolintu. Hän kulkee omia teitään ja on mitä varmimmin ruotsalainen tai ruotsia äidinkielenään puhuva turkulainen. Kyseessä saattaisi olla myös japanilaista huipputeknologiaa etsivä Sony-fani tai musiikin rakastaja, kyselyn tuloksista selviää.

RIM:n BlackBerryn ja Palmin Pren suhteen mielikuvat ovat vähissä, koska niitä ei myydä Suomessa. BlackBerryn käyttäjät mielletään yleisesti paljon matkustaviksi bisnesmiehiksi. Pre on sen sijaan puhelin henkilölle, joka haluaa olla täysin erilainen.

Korealaisen LG:n ARENA KM900 on DigiTodayn kyselyyn vastanneiden mielestä hintatietoisen kuluttajan älypuhelin. Hän ei välitä brändistä ja tekniset asiat saattavat tuntua hieman oudoilta. Puhelimen arvellaankin tarttuvan matkaan usein marketista tai elektroniikkaliikkeestä.

Osuvatko mielikuvat oikeaan?

Kokonaisuudessaan kyselyn tulokset on luettavissa täältä.