Huhu: Microsoft kehittelee erittäin mielenkiintoista tablettia

MS Courier

Applen tablet-koneesta on huhuttu jo pidemmän aikaa ja viimeisimmät tiedot kertovat siitä löytyvän muun muassa 9,6 tuuman kosketusnäytön ja HSDPA-yhteyden. Yhtiö ei ole kuitenkaan välttämättä ainoa, joka on lähdössä mukaan tablet-kilpaan, sillä verkossa leviää erittäin mielenkiintoista tietoa Microsoftin hieman vastaavanlaisesta projektista.

Suosittu Gizmodo-blogi kertoo saaneensa tietoonsa, että Microsoftilla kehitellään Courier-nimellä kulkevaa kosketusnäyttöön pohjautuvaa laitetta. Kyseessä ei ole niinkään perinteinen tablet-kone, vaan niin sanottu booklet, joka jäljittelee kirjan perusrakennetta. Gizmodo sanoo Courierin olevan jo prototyyppiasteella.

Microsoft Courierista pitäisi löytyä kaksi noin seitsemän tuuman näyttöä, jotka tukevat monikosketusta ja toimivat sekä stylus-kynällä että sormella. Näytöt on yhdistetty toisiinsa saranaliitoksella, josta löytyy iPhonen Koti-painiketta muistuttava näppäin. Laitteesta löytyy myös kamera, joka on sijoitettu taakse eli bookletin kanteen.

Lähteen mukaan Microsoft hioo parhaillaan Courierin käyttöliittymää. Yhtiön sanotaan esitelleen uutuutta jo asiakkailleen, mutta sen mahdollisesta rantautumisesta markkinoille ei ole vielä minkäänlaista tietoa. Laitteen varsinaiset tekniset ominaisuudet ovat myöskin pimennossa.

Gizmodo on onnistunut tietojen lisäksi saamaan käsiinsä videon, jossa esitellään huhutun Courierin kaltaista booklettia. Videon on työstänyt ilmeisesti Pioneer Studios, joka on osa Microsoftin Entertainment & Devices -yksikköä. On kuitenkin vielä tässä vaiheessa vaikea sanoa, kuinka paljon pätkässä nähty laite vastaa todellisuutta. Mielenkiintoiselta se näyttää joka tapauksessa.

Lähde: Gizmodo