Microsoftin vastaus Androidille: tulossa yli 30 WM 6.5 -puhelinta ennen vuoden loppua

HTC

Google Androidin kovasta levittäytymisestä huolimatta Microsoftin uusi Windows Mobile 6.5 -käyttöjärjestelmä tulee valtaamaan alaa markkinoilla roimasti vielä ennen vuoden loppua. Ohjelmistojätin Kiinan yksikössä työskentelevä Benjamin Tan on nimittäin kertonut, että Windows Mobile 6.5 -puhelimia on tulossa peräti yli 30 ennen vuoden loppua. Puhelimia on tietojen mukaan tulossa 15 eri valmistajalta, joten tunnettujen valmistajien lisäksi mukana täytyy olla useita pienempiä tekijöitä.

Tarkemmin Tanin laskutavasta ei ole tietoa. On todennäköistä, että mukaan on laskettu myös ne puhelimet, jotka on jo julkaistu, mutta joihin tulee päivitys 6.1-versiosta 6.5-versioon. Näihin lukeutuvat muun muassa HTC Touch Diamond2, HTC Touch PRO2 ja useat Samsungin mallit. Joka tapauksessa vaikuttaa siltä, että Windows Mobile 6.5 on saamassa hyvän aloituksen.

Google on aiemmin maininnut, että Android-pohjaisia puhelimia tullaan näkemään tänä vuonna 15-20 kappaletta. Näyttää siis siltä, että ainakin kappalemäärissä mitattuna Microsoft tulee vielä tänä vuonna pitämään pintansa. Tilanne on kuitenkin haasteellinen ja ensi vuosi tuleekin näyttelemään tärkeää roolia mobiilialustojen voimasuhteiden osalta.

Lähde: EngadgetMobile

2 kommenttia

  1. Kamalaa tällainen Windowsin tulva! Alkaa mietityttää, että onko Microsoft voidellut laitevalmistajia?

  2. Taitaa olla laskettu vieläpä niin, että operaattoreille brändätyt puhelimet lasketaan omikseen. Varsinkin USA:ssa puhelimiin tehdään myös ulkomuotoon muutoksia operaattoreiden toiveesta.

Kommentointi on suljettu!