O2:n iPhone-yksinoikeus loppuu, Orange pääsi sopimukseen Applen kanssa

iPhone 3GS Orange

Teleoperaattori Orange on ilmoittanut päässeensä Applen kanssa sopimukseen, joka takaa sille oikeuden myydä iPhone 3G– ja iPhone 3GS -puhelimia. Yhtiö ei paljastanut vielä tarkkoja saatavuus- ja hintatietoja. Applen suurta suosiota kerännyt kosketusnäyttöpuhelin on tulossa Orangen valikoimiin joka tapauksessa myöhemmin tänä vuonna.

Orangen sopimus Applen kanssa kiristää kilpailua ainakin Iso-Britannian markkinoilla, joilla iPhonea on tähän mennessä myynyt yksinoikeudella O2. Yhtiöiden sopimusta voidaankin pitää hienoisena merkkinä siitä, että Apple olisi vihdoin muuttamassa myyntipolitiikkaansa iPhonen suhteen. Tähän asti pääsääntöisesti yhdellä operaattorilla on ollut yksinoikeus myydä iPhonea tietyillä markkinoilla. Poikkeuksiakin toki löytyy, mutta ne ovat vielä harvassa.

Suomessa Applen kosketusnäyttöpuhelinta myy edelleen ainoastaan Sonera, jolla on ollut pahoja toimitusvaikeuksia 31. heinäkuuta Suomeen saapuneen iPhone 3GS -mallin kanssa. Operaattori kertoo sivuillaan puhelimen toimitusajan olevan pahimmillaan jopa 12 viikkoa. Se on erittäin paljon ja vaikuttaakin siltä, että Apple ei turhaa kiirehdi puhelimia Pohjolan pienille markkinoille.

Toivottavasti Orangen sopimuksen myötä iPhone-yksinoikeudet alkavat hiljalleen poistua. Olisi toivottavaa, että myös Suomessa puhelin löytyisi useamman operaattorin valikoimista. Ehkäpä tällainen tilanne nähdään jo ensi vuonna?

1 kommentti

Kommentointi on suljettu!