Steve Ballmer tyrmää huhut Microsoft-puhelimesta

Steve Ballmer

Microsoftin toimitusjohtaja Steve Ballmer on tyrmännyt huhut, joiden mukaan yhtiössä kehiteltäisiin omaa matkapuhelinta. Ballmer kertoi ajatuksistaan TechCrunch-verkkosivuston kattavassa videohaastattelussa, jossa käydään läpi Microsoftin strategiaa ja tärkeimpiä tuotteita. Yli 13 minuutin mittainen haastattelu on nähtävissä kokonaisuudessaan täällä.

Huhu Microsoftin puhelimesta nousi yllättäen pintaan pitkän hiljaiselon jälkeen noin pari viikkoa sitten. Sen mukaan ohjelmistojätti työstäisi peräti kahta puhelinmallia, jotka tehtäisiin yhdessä japanilaisen Sharpin kanssa. Sittemmin huhu on saanut uutta pontta kuvien muodossa, jotka eivät tosin alun perinkään vaikuttaneet kovinkaan uskottavilta.

Steve Ballmerin mukaan suurilla markkinoilla yhden yhtiön ei ole järkevää lähteä pelaamaan sekä rauta- että ohjelmistotasolla. Tällaisia markkinoita ovat esimerkiksi tietokoneet, televisiot ja luonnollisesti myös matkapuhelimet. Pienemmillä segmenteillä kaikkien narujen pitäminen omissa käsissä voi toimia.

Microsoftin toimitusjohtajan mielestä matkapuhelinmarkkinoiden suosituimman ohjelmistoalustan tulee valmistamaan se, jolla ei ole omaa matkapuhelinta. Yhtiössä ei haluta lähteä tavoittelemaan pikavoittoa oman puhelimen kautta, vaikka osa valmistajista pärjää kyseisellä taktiikalla markkinoilla ainakin toistaiseksi hyvin. Ballmerin mukaan oma rauta saattaisi kuitenkin vahingoittaa menestymistä pitkällä tähtäimellä.

1 kommentti

  1. Jos Microsoftilta ois tullut omii puhelimia niin olisikohan niissä ollut mahollista tulla ”blue screen” 🙂

    Niinkuin Ballmer sanoi on ihan hyvä, että Microsoft pysyy vain ohjelmistopuolella. Puhelinmarkkinoilla on muutenkin jo niin paljon kovia kilpailijoita.

    Tiedeuutiset kootusti:
    http://www.kookas.fi/news/87

Kommentointi on suljettu!