Android-pohjainen Motorola Sholes läpäisi FCC:n testit

Matkapuhelinvalmistaja Motorolan Sholes-koodinimellä kulkeva Android-puhelin on hiljattain läpäissyt FCC:n testit, jonka ansiosta laite on tältä osin valmis myyntiin Yhdysvaltojen markkinoille. Testien läpäisy ei automaattisesti tarkoita puhelimen nopeaa rantautumista kauppoihin. On kuitenkin yleisessä tiedossa, että yhtiön ensimmäinen Android-puhelin CLIQ on saamassa pian jatkoa, joten voi olla, että Sholes esitellään maailmalle jo seuraavien kuukausien aikana.

Motorola Sholes ei ole ensimmäistä kertaa huhujen kohteena. MobiiliBlogissa tulevasta uutuudesta kerrottiin ensimmäisen kerran jo elokuussa, jolloin amerikkalaisvalmistajan tulevaisuus oli huomattavasti nykytilannetta epäselvempi.

Laitteen odotetaan sijoittuvan niin sanottuun Android-puhelinten uuteen aaltoon. Sen suoritin tulee olemaan nykymalleja tehokkaampi ja Sholesin näytön resoluution arvellaan olevan peräti 854 x 480 pikseliä. Kooltaan kapasitiivinen kosketusnäyttö on vakuuttavat 3,7 tuumaa. Tiedot viittaavat siihen, että puhelimessa tulee pyörimään vähintäänkin Android 1.6 -versio tai uudempi, jos uutuuden julkistaminen venyy pidemmälle.

Motorola Sholesin muita ominaisuuksia ovat huhujen mukaan WiFi, Bluetooth, GPS, microSDHC-muistikorttipaikka ja viiden megapikselin automaattitarkenteinen kamera. Uutukainen tukee näillä näkymin ainoastaan CDMA-yhteyksiä, joten sellaisenaan sitä ei tulla Euroopan markkinoilla näkemään.

Lähde: Boy Genius Report