Samsung esitteli 12 megapikselin kamerapuhelimen 3x optisella zoomilla

Samsung AMOLED 12M

Maailman johtavien matkapuhelinvalmistajien joukkoon kuuluva Samsung on esitellyt markkinoiden ensimmäisen kamerapuhelimen, josta löytyy 12 megapikselin kenno ja 3x optinen zoomi. Samsungin uutuus suuntaa Etelä-Korean markkinoille ja se tunnetaan nimillä SCH-W880 ja AMOLED 12M. Uutuudesta on odotettavissa myös maailmanlaajuisille markkinoille tarkoitettu versio, joka kantaa mallinimeä M8920.

Korealaisvalmistajan uutuuden keskipisteenä ovat kameraominaisuudet. 12 megapikselin ja 3x optisen zoomin lisäksi sen toimintoihin lukeutuvat automaattitarkennus, kuvanvakain sekä kasvojen-, hymyn- ja räpäytyksentunnistimet. Niiden lisäksi mukaan on laitettu Xenon- ja LED-salamat. Laitteella onnistuu myös 720p-tasoisen videokuvan tallentaminen, joten kyseessä on todellinen kamerapuhelinten aatelia.

AMOLED 12M -kuvauspuhelimen muita hienouksia ovat neljän gigatavun sisäinen muisti, Bluetooth, microSD-muistikorttipaikka ja 3,3 tuuman kapasitiivinen kosketusnäyttö, joka on tarkkuudeltaan 480 x 800 pikseliä. Puhelin ymmärtää myös DivX-tiedostojen päälle ja se tukee sekä CDMA- että 3G-yhteyksiä. Heikkouksiakin löytyy, sillä ominaisuusluettelosta puuttuvat kokonaan WiFi ja GPS. Toimintojen pitäisi kuitenkin tietojen mukaan löytyä M8920-versiosta.

Samsungin kamerapuhelimien uusi valtias saapuu Koreaan lokakuun alussa. Yhtiön odotetaan esittelevän puhelin kansainvälisille markkinoille viimeistään ensi vuoden alussa.

Uutuusmallin kameran laatua pääsee tarkastelemaan jo GSMArenan julkaisemasta artikkelista. Samaisesta paikasta löytyy myös videopätkä, joka on kuvattu AMOLED 12M:llä.

Lähde: GSMArena

2 kommenttia

  1. Huhhuh, tuolla taitaa saada jo melko hyvänlaatuisia kuvia. Eikä videokaan näytä olevan mitään pikselimössöä. Veikkaanpa, kun hintakaan ei varmasti ole mitään alaluokkaista, että tästä tulee vain todellisten kuvannäpsijöiden kännykkä.

    IT- ja mediauutiset kootusti:
    http://kookas.fi/news/76

  2. Tämä yllätti minut koska videot antoivat ymmärtää että puhelimen käyttö ei ole yhtä takkuista kuin edellisisissä Samsungin high-end malleissa vaikka ominaisuuksia on jopa edeltäjiään enemmän. Olisi kyllä mielenkiintoista tietää mikä rauta mahdollistaa 720p @ 30fps, jaksaakohan miniläppärit edes pyörittää noita videoita? 🙂

Kommentointi on suljettu!