Motorola on varustanut tulevan Android-puhelimensa tukulla esiasennettuja ohjelmia

Amerikkalaisen Motorolan tulevasta Android-pohjaisesta CLIQ-/DEXT-puhelimesta tulee löytymään suuri määrä esiasennettuja sovelluksia, selviää yhtiön verkkosivustolta napatusta kuvakaappauksesta. Motorola on tähän mennessä keskittynyt lähinnä hehkuttamaan uutuuden sosiaalisia ominaisuuksia ja MOTOBLUR-käyttöliittymää, mutta niiden lisäksi myös ohjelmistotarjonta näyttää vähintäänkin kiinnostavalta. Onkin erikoista, ettei yhtiö ole liiemmin uutisoinut asiasta.

Valmistajan verkkosivustolta otetusta kuvakaappauksesta ilmenee, että vakiona olevien Android-ohjelmien, kuten ohjelmistokaupan, selaimen ja laskimen lisäksi mukana on myös paljon muutakin. Uutuuspuhelimeen on esiasennettuina muun muassa Telenav Navigator-, Yahoo Mail– ja Quick Office -sovellukset. Lisäksi mielenkiintoa herättää MOTOBLUR-käyttöliittymän ominaisuuksiin listattu DIGG-sovellus, joka viittaisi siihen, että puhelimeen on integroitu myös erittäin suosittu DIGG-uutispalvelu, jossa käyttäjät pääsevät päättämään etusivulle nousevat jutut. Palvelu sopisi hyvin yhteen muiden sosiaalisten ominaisuuksien kanssa.

Android-puhelinten tavoin CLIQ on varustettu myös useilla Googlen palveluilla, joihin lukeutuvat muun muassa Gmail, YouTube ja Google Talk. Puhelimessa näyttää myös olevan useita uutissivustoja, sillä Motorola mainitsee sivustollaan sovellukset nimeltään Gizmodo, IGN, Life Hacker, MTV ja USA Today. On vielä epäselvää, onko kyseessä vain nopean pääsyn takaavia pikakuvakkeita sivustoille vai erillisiä sovelluksia.

Motorola CLIQ on amerikkalaisvalmistajan ensimmäinen Android-puhelin. Sen tärkeimpiin ominaisuuksiin kuuluvat HSDPA, GPS, WiFi, 3,1 tuuman kosketusnäyttö, QWERTY-näppäimistö ja viiden megapikselin kamera. Uutuus saapuu myyntiin muutamilla markkinoilla seuraavien kuukausien aikana. Suomeen se ei ole näillä näkymin tulossa.