Vodafone liittyy iPhone-kauppiaiden joukkoon Iso-Britanniassa ensi vuonna

O2-operaattorin yksinoikeus Applen iPhone-älypuhelimeen Iso-Britanniassa murenee kovaa vauhtia. Ensin Orange ilmoitti tuovansa sekä iPhone 3G:n että iPhone 3GS:n valikoimiinsa tämän vuoden puolella ja nyt Vodafone kertoo samankaltaisesta sopimuksesta Applen kanssa. Vodafonen solmima sopimus antaa operaattorille oikeuden myydä Applen kahta uusinta mallia ensi vuoden alkupuolelta lähtien. Se ei pääse markkinoille siis aivan yhtä nopeasti kuin Orange.

Orangen kanssa aikaansaatu sopimus uumoili jo siitä, että Apple saattaisi olla muuttamassa myyntipolitiikkaansa iPhonen suhteen. Nyt vaikuttaa todella siltä, että näin on käymässä. Onkin mielenkiintoista nähdä, milloin AT&T:n iPhone-yksinoikeus tulee päätökseen Yhdysvalloissa. On hyvin mahdollista, että rapakon takana iPhonea myy jo ensi vuonna useampi kuin yksi operaattori.

Vodafone ei ole Orangen tavoin vielä ilmoittanut iPhone 3G:n tai iPhone 3GS:n hintatietoja. Ne tullaan paljastamaan myöhemmin.

Applen myyntipolitiikkaa on kritisoitu usein ja esimerkiksi Suomessa asiakkaat ovat toivoneet iPhonea Soneran lisäksi myös muiden operaattoreiden myyntilistoille. Tilanteen suhteen ei ole nähtävissä pikaisia muutoksia, mutta mitä ensi vuonna tapahtuu, sitä ei vielä tiedetä. Henkilökohtaisesti olisin enemmän yllättynyt siitä, jos Sonera jatkaa ainoana iPhone-myyjänä Suomessa myös koko ensi vuoden.

Lähde: EngadgetMobile