Apple jatkaa App Store hehkutusta: jo yli kaksi miljardia latausta

Matkapuhelinmarkkinoita mullistaneen App Store -ohjelmistokaupan hyvä menestys on tullut ilmi jo useaan otteeseen. Sen kasvu on ollut tasaisen vahvaa ja heinäkuussa Apple hehkutti App Storen rikkoneen 65 000 sovelluksen ja 1,5 miljardin latauksen rajapyykit. Nyt luvut ovat parantuneet entisestään ja Applen ohjelmistokauppa kulkeekin kovaa vauhtia kohti 100 000 sovelluksen valikoimaa.

Viimeisimmässä lehdistötiedotteessa Apple kehuu App Storessa olevan jo yli 85 000 eri sovellusta. Latauksia kauppapaikasta on tehty jo yli kaksi miljardia, joka tarkoittaa, että viimeisen noin kahden ja puolen kuukauden aikana sovelluksia on ladattu puoli miljardia kappaletta. Rekisteröityneitä kehittäjiä Apple kertoo olevan mukana reilut 125 000.

App Storen latauksien määrä jatkaa kiihtymistään. Hieman yli vuoden aikana käyttäjät ovat tehneet ällistyttävät kaksi miljardia latausta, joista yli puoli miljardia on tullut pelkästään tämän neljänneksen aikana”, kehui Applen Steve Jobs ja jatkoi ”App Store on uudistanut matkapuhelinten käyttötavan ja käyttäjämme selvästi rakastavat sitä.

Markkinoilla on tällä hetkellä kaikkiaan yli 50 miljoonaa iPhone– ja iPod Touch -laitetta. Niiden käyttäjät pääsevät nauttimaan App Storen valtavasta valikoimasta 77 eri maassa.

Lokakuun 6. päivä markkinoille astelee jälleen uusi ohjelmistokauppa. Silloin ovensa avaa Windows Marketplace for Mobile, joka löytyy valmiiksi samaisena päivänä saapuvasta Windows Mobile 6.5 -käyttöjärjestelmästä. Microsoftin sovelluskauppa laajenee myöhemmin tämän vuoden aikana vielä vanhempiin Windows Mobile 6.0- ja 6.1-puhelimiin.