Nokia tuo Comes With Music -palvelun Suomeen

Nokia ilmoitti tänään avaavansa Comes With Music -palvelun ovet Suomessa marraskuussa 2009. Palvelun ideana on tarjota käyttäjälle kertamaksua vastaan mahdollisuus ladata miljoonien kappaleiden joukosta musiikkia vapaasti. Vuoden määräajan umpeuduttua asiakas saa pitää kaiken lataamansa musiikin. Palvelu on laitekohtainen ja toimii PC-tietokoneissa ja Nokia Comes With Music -laitteissa.

Haluamme tarjota kuluttajille kuunneltavaksi rajattoman määrän musiikkia, jonka he voivat ladata joko matkapuhelimeensa tai tietokoneelle. Nokia Comes With Music -palvelun tärkeimpiä kriteereitä on varmistaa ulkomaisen listamusiikin lisäksi laaja kotimainen musiikkitarjonta. Ostamalla Nokia Comes With Music -laitteen suomalaiset kuluttajat saavat lisämaksutta suosikkiartistiensa tuotannon”, johtaja Tuula Rytilä-Uotila Nokiasta sanoi.

Suomi on järjestyksessään kolmastoista Nokia Comes With Music maa. Palvelun monipuolisuudesta pitävät huolta neljä suurinta levy-yhtiötä: EMI, Warner Music Group, Sony Music ja Universal Music Group. Niiden lisäksi mukana on useita pienempiä levy-yhtiöitä.

Musiikin digitalisoitumisen seurauksena koko musiikkiala elää murroksessa ja levy-yhtiöt etsivät vaihtoehtoisia liiketoimintamalleja perinteiselle levymyynnille. Nokia Comes With Music -palvelu vastaa juuri tähän tarpeeseen ja on uudenlainen yhteistyömuoto, josta hyötyvät niin musiikkiala, artistit ja kuluttajat. Lisäksi palvelun avulla artisteille avautuu myös mahdollisuuksia löytää uusia kuulijoita”, sanoo Warner Music Finlandin toimitusjohtaja Niko Nordström.

Suomessa Comes With Musiciä tullaan tarjoamaan X6-, N97 Mini-, 5530 XpressMusic-, 5630 XpressMusic– ja 5130 XpressMusic -mallien kanssa. Kapasitiivisen kosketusnäytön omaavaa X6-musiikkipuhelinta myydään ainoastaan musiikkipalvelun kanssa.

1 kommentti

  1. Periaatteessa tämä ”Comes with music” on loisto ajatus, mutta toisaalta nyt Spotify on iskemässä kovaa vauhtia matkapuhelimiin, joten tuntuu että taas Nokia on hypännyt kelkkaan hieman myöhässä. :/ 5800XM kun olisi ympäri maapallon ollut Comes with music puhelin niin asiat olisivat paljon enemmän Nokialle kotiinpäin.

    Spotifyn lisäksi Sonera on tarjonnut omaa Sonera Music Player ohjelmaansa jonka saa myös kännykkään, mutta ohjelman karkea käyttöliittymä ja bugisuus (ja maksullisuus 2kk jälkeen (ja vaatimus että kuuntelijalla on Soneran liittymä)) jättänee tämän ohjelman vain ohimeneväksi ilmiöksi keräämättä suurempaa huomiota.

Kommentointi on suljettu!