Video: Sony Ericsson Aino on näppärä mediapuhelin

Viime kuukausina olemme nähneet paljon erittäin mielenkiintoisia uutuuspuhelimia useilta eri valmistajilta. Parhaillaan mobiilimaailman kiinnostus kohdistuu ainakin Maemo-pohjaiseen Nokia N900 -mobiilitietokoneeseen ja huhuttuun HTC Leoon, josta löytyy Windows Mobile 6.5 ja 4,3 tuuman kosketusnäyttö. Niiden ohella pinnalla ovat toki myös iPhone 3GS ja HTC Hero.

Markkinoille on kuitenkin rynnistämässä muutama muukin mielenkiintoinen puhelin, joiden esittely tapahtui jo alkukesästä. Kyseessä on tietenkin Sony Ericssonin kolmikko: Satio, Aino ja Yari, joista keskimmäisestä on lyhyehkö videoesittely yllä. Siinä gadget-laitteiden erikoismieheksi itseään kehuva Tom Dunmore, joka vaikuttaa muun muassa Stuff.tv:ssä, kertoo pikaisesti Ainossa olevista mediaominaisuuksista.

Sony Ericsson Aino on monipuolisilla ominaisuuksilla varustettu puhelin, joka yhdistää yhteen pakettiin 3,1 tuuman kosketusnäytön ja perinteisen numeronäppäimistön. Uutuuden kiehtovimpiin ominaisuuksiin kuuluu mahdollisuus synkronoida mediatiedostot automaattisesti puhelimeen WiFi-verkon kautta tietokoneella käytettävästä Media Go -sovelluksesta. Lisäksi mukana on alun perin Sony PSP:lle suunniteltu Remote Play -toiminnallisuus, jonka ansiosta Ainolla voi selata paikasta riippumatta langattomasti PS3-koneelle tallennettuja tiedostoja.

Aino-mediapuhelimen muihin ominaisuuksiin kuuluvat HSPA, A-GPS, Bluetooth, WiFi, FM-radio ja 8,1 megapikselin automaattitarkenteinen kamera. Puhelin saapuu kauppoihin loppuvuoden aikana, mahdollisesti jo lähiviikkoina.