Motorolan jännitys alkaa: CLIQ myyntiin 2. marraskuuta

Motorola CLIQ tilaus

Yhdysvalloissa toimiva operaattori T-Mobile on ilmoittanut, että Motorolan kaikkien aikojen ensimmäinen Android-puhelin saapuu maassa myyntiin 2. päivä marraskuuta. Syyskuun alkupuolella esitelty CLIQ, joka Euroopassa tunnetaan nimellä DEXT, on Motorolalle erittäin tärkeä puhelin, sillä se määrittelee yhtiön puhelinten perusolemuksen pitkälle tulevaisuuteen. Sen menestys tuleekin näin ollen antamaan viitteitä amerikkalaisvalmistajan tulevaisuudennäkymistä.

Uutuusmallin hinnoittelu ei ole läheskään niin aggressiivinen, mitä alussa uumoiltiin. T-Mobile kauppaa puhelinta 199,99 dollarin hinnalla kahden vuoden sopimuksen kanssa. Osa huhuista väitti jokin aika sitten, että CLIQ:n saisi ilmaiseksi sopimuksen kanssa, mutta näin ei siis selvästikään ole asianlaita.

Motorola CLIQ on teknisiltä ominaisuuksiltaan kosketusnäyttöpuhelinten keskitasoon putoava Android-pohjainen malli. Kiinnostus uutuudessa, kuten monissa muissakin tämän päivän älypuhelimissa, kohdistuu sen käyttöliittymään, joka tunnetaan Motorolan tapauksessa nimellä MOTOBLUR. Sen kantavana ideana on yhdistää Internetin sosiaaliset palvelut selkeään pakettiin ja tehdä niistä kiinteä osa laitteen käyttöliittymää. MOTOBLUR osaa hakea muun muassa yhteystiedot ja viestit Facebookista, MySpacesta ja Twitteristä sekä kyseisten palveluiden status-tilan päivittäminen onnistuu yhdellä napin painalluksella.

Motorolan Android-puhelimen teknisiin ominaisuuksiin kuuluvat HSDPA 7,2 Mbps, GPS, Bluetooth, WiFi, FM-radio, 3,5 millimetrin kuulokeliitäntä, digitaalinen kompassi, microSD-muistikorttipaikka ja viiden megapikselin automaattitarkenteinen kamera. Kosketusnäyttö on toteutettu kapasitiivisella tekniikalla ja se on kooltaan 3,1 tuumaa.

Lähde: MobileCrunch