Nokia N86 8MP:lle merkittävä ohjelmistopäivitys

Nokai N86 8MP kasvojentunnistus

Nokian kamerapuhelinmalliston lippulaivalle N86 8MP:lle on tullut saataville uusi ohjelmistopäivitys, joka tuo merkittäviä uudistuksia ja parannuksia puhelimeen. Ohjelmisto on versionumeroltaan 20.155 ja sen pitäisi olla saatavilla sekä Nokia Software Updaterin että verkon yli puhelimen oman päivityssovelluksen kautta, johon pääsee käsiksi näppäilemällä kotinäkymässä *#0000#.

Uusi 20.155-ohjelmisto keskittyy erityisesti kameraominaisuuksien kohentamiseen. Sen kerrotaan parantavan still-kuvien ja videoiden kuvanlaatua sekä lähietäisyydeltä tapahtuvaa tarkennusta. Kokonaan uusina toimintoina mukaan on lisätty kasvojentunnistus, punasilmäisyyden poisto ja tarkennuskohdan osoittava merkki.

Kasvojentunnistustekniikka ja punasilmäisyyden poisto vievät Nokia N86 8MP:tä lähemmäs sen kilpailijoita, sillä esimerkiksi Sony Ericssonin parhaimmista kamerapuhelimista kyseiset ominaisuudet ovat löytyneet jo jonkin aikaa. Päivitys onkin näin ollen erittäin suositeltava kaikille puhelimen omistajille.

Ohjelmistopäivitys korjaa myös useita bugeja muun muassa nettiselaimesta, musiikkisoittimesta, RealPlayeristä, Ovi Mapsistä ja Nokia Messaging -sovelluksesta. Pienempiä uudistuksia tarjoilee uusi työpöydälle tarkoitettu Ovi Chat -pikakuvake, päivitysten tarkistus puhelimen ensimmäisen käynnistyksen yhteydessä ja erillinen Ovi Store -sovellus, joka toimii tietojen mukaan kuitenkin varsin huonosti. Lisäksi laitteessa pitäisi olla päivityksen jälkeen hieman enemmän vapaata tallennustilaa sekä RAM-muistia.

Lähde: All About Symbian