HTC Leon yksityiskohtaiset tekniset tiedot vuotivat nettiin

HTC Leo

Taiwanilaisen HTC:n tulevasta 4,3 tuuman kosketusnäytöllä varustetusta Windows Mobile 6.5 -pohjaisesta Leo-älypuhelimesta on tihkunut nettiin jälleen uutta tietoa. Tällä kertaa tuoretta informaatiota saadaan erittäin yksityiskohtaisten teknisten tietojen muodossa, jotka paljastavat muun muassa akun kapasiteetin ja muistin määrän.

Teknisten tietojen ohella XDA-kehittäjäfoorumin kautta verkkoon vuotaneet tiedot väittävät, että puhelin tukee myös tulevaa Windows Mobile 7 -käyttöjärjestelmää. Tämä ei automaattisesti tarkoita, että Leo on päivitettävissä jossain vaiheessa seiskaversioon, mutta teknisesti sen pitäisi tämän hetkisten tietojen valossa olla mahdollista. Suurin tekijä tässä suhteessa on ilmeisesti kapasitiivinen kosketusnäyttö, jonka ansiosta puhelin kykenee hyödyntämään Windows Mobile 7:n monikosketusominaisuuksia.

Tarkentuneet tekniset tiedot osaavat kertoa, että tehokkaan yhden gigahertsin Qualcomm MSM 8250 -suorittimen lisäksi mukana on 320 MB:tä RAM-muistia, joka on enemmän kuin missään HTC:n puhelimessa tähän mennessä. Yhtiön nykyiset mallit on varustettu pääsääntöisesti 288 MB:llä RAM-muistia.

Eräs mielenkiintoinen huomio on, että vaikka laitteen näyttö on 4,3 tuumaa, kapasitiivinen ja tarkkuudeltaan huimat 480 x 800 pikseliä, niin se tukee ainoastaan 65 000 väriä. Tämä liittyy ilmeisesti jollain tavalla Windows Mobilen rajoituksiin ja voi olla mahdollista, että näyttö tukee suurempiakin värimääriä, mutta niitä ei vain voida hyödyntää.

HTC Leon muita ominaisuuksia ovat 3G-yhteydet (2100/900 MHz), HSPA, GPS, Bluetooth 2.1, WiFi, 3,5 millimetrin kuulokeliitäntä, microSD-muistikorttipaikka, FM-radio, viiden megapikselin automaattitarkenteinen kamera ja LED-kaksoissalama. Lisäksi mukana on kiihtyvyysanturi sekä valoisuuden ja etäisyyden tunnistimet.

Yllä olevien tietojen lisäksi XDA-foorumilla osataan kertoa, että Leo, jonka lopullinen mallinimi on näillä näkymin Touch HD2, tulee myyntiin Windows Mobile 6.5.1 -versiolla. Kyseessä olisi hieman paranneltu versio uudesta käyttöjärjestelmästä. Tieto viittaisi siihen, että Leo ei välttämättä suuntaa myyntiin aivan heti, vaikka sen julkistus tapahtuisikin jo ihan lähipäivinä.

Lähde: Pocketnow.com